Istoria incredibilă a unui român închis nevinovat 4 luni în Austria. Bărbatul cere acum daune de zeci de mii de euro

0
0
Inchisoare Graz - Austria

Un bărbat din Tecuci a petrecut 122 de zile într-o închisoare din Graz (Austria), deşi era complet nevinovat. Autorităţile judiciare austriece nu au luat în considerare faptul că bărbatul a adus mai mulţi martori care au declarat că, la momentul comiterii furturilor se afla în România. În plus, abia se putea deplasa, deoarece suferise o intervenţie chirurgicală la un picior.

Andrei B., din Tecuci, a petrecut 122 de zile într-o închisoare din Graz (Austria), până când autorităţile austriece au stabilit că, de fapt, este complet nevinovat, potrivit site-ului www.vn.at

Avocatul austriac care îl apără pe bărbat, Klaus Ainedter, cere acum daune de 88.872 de euro pentru suferinţele şi umilinţa prin care a trecut clientul său.

Andrei B. a fost arestat în casa părinţilor săi din România, în aprilie 2018, în baza unui mandat european de arestare emis de un procuror din Graz. 

Bărbatul a fost acuzat că a făcut parte dintr-o bandă care a dat mai multe spargeri pe teritoriul austriac. Românul şi-a susţinut în permanenţă nevinovăţia şi a adus martori care au declarat că în perioada în care au fost comise spargerile el era în România, la serviciu, dar, cu toate acestea, a stat închis 122 de zile în închisoarea Graz–Jakomini.

Practic, Andrei a fost arestat în urma unei confuzii. El fusese identificat într-o fotografie de către un hoţ, membru al unei bande care dădea spargeri în Austria, ai cărei membri proveneau din zona Tecuci. Ulterior, hoţul a recunoscut că nu îl văzuse niciodată pe Andrei, însă declaraţia lui nu a mai fost luată în considerare la acel moment. 

Andrei a adus cinci martori care au spus că acesta era în România, inclusiv angajatorul său din ţară. Mai mult, suferise o intervenţie chirurgicală la un picior, din cauza căreia îi era greu să se deplaseze.

Avocatul românului a declarat pentru presa austriacă că poliţia i-ar fi atribuit fără niciun fel de dovadă un număr de telefon mobil. În cele din urmă, în baza probelor prezentate în instanţă, Andrei a fost eliberat, iar acum cere prin avocatul său despăgubiri de 88.872 de euro.

 

Mai multe - Galaţi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite