Informaţiile pe care copiii nu trebuie să le ofere pe reţelele de socializare pentru a nu ajunge în situaţii de risc

Informaţiile pe care
copiii nu trebuie să le ofere pe reţelele de socializare pentru a nu ajunge în
situaţii de risc

Foto: IPJ Galaţi

Peste 400 de elevi din judeţul Galaţi au prmit sfaturi de la poliţişti pentru a se putea proteja în mediul online, în special când sunt implicaţi în discuţii cu persoane necunoscute.

Luni, 16 septembrie, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi s-au întâlnit cu elevii din ciclul primar de la Liceul de Arte ”Dimitrie Cuclin” şi cei din clasele a VI-a şi a VII-a de la Şcoala Gimnazială nr. 20.

”S-a pus accent pe pregătirea antivictimală a grupului ţintă, celor mici fiindu-le recomandat să nu discute cu persoanele necunoscute, să nu accepte compania sau bunuri oferite de aceştia şi să spună întotdeauna părinţilor unde şi cu cine pleacă”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Ţinând cont de faptul că din ce în ce mai mulţi tineri îşi petrec timpul liber navigând pe Internet şi luând în considerare multitudinea de situaţii de risc la care aceştia se expun când intră în lumea virtuală, poliţiştii îi sfătuiesc:

-să nu ofere persoanelor cunoscute doar pe Internet poze sau informaţii precum numele, vârsta, adresa de domiciliu;

-să nu accepte să se întâlnească în realitate cu persoane pe care le-au cunoscut pe site-urile de socializare;

-să întrerupă orice conversaţie dacă sunt jigniţi, ameninţaţi sau se simt inconfortabil şi să anunţe o persoană de încredere;

-să nu creadă tot ceea ce văd sau citesc pe Internet.

La întâlnirile desfăşurate sub sloganul #10 PENTRU SIGURANŢĂ au participat până acum peste 400 elevi din judeţul Galaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: