Cum se prepară delicioasa supă de pui cu legume şi tăiţei. Apetisanta specialitate din peşte care însoţeşte preparatul

Cum se prepară
delicioasa supă de pui cu legume şi tăiţei. Apetisanta specialitate din peşte
care însoţeşte preparatul

Foto: retete.unica.ro

Supa de pui cu legume este un preparat uşor de executat şi necesită puţine ingrediente. Secretul obţinerii unui gust delicios stă în fierberea cărnii şi a legumelor, dar şi în pregătirea tăiţeilor, dacă alegem să îi facem acasă.

Începem prin a spăla carnea, pe care o punem apoi la fiert în apă cu sare. Tăiem legumele în bucăţi mai mari, pe care le vom adăuga în recipientul unde am pus carnea după ce aceasta a fiert 30 de minute.

”Punem apoi boabele de piper, iar înainte de a închide focul, adăugăm şi rădăcina de pătrunjel, care va da supei o savoare deosebită. La final, punem şi tăiţeii. Dacă dorim, îi putem pregăti în casă din 100 de grame de făină şi un ou. Lăsăm aluatul la dospit pentru 15-20 de minute, după care întindem aluatul şi îl tăiem în fâşii subţiri”, explică Nichi Mărăcine, maestru de artă culinară.

Ingrediente:

-Aripi de pui sau pieptul de la un pui;

-Morcovi-200 de grame;

-Ţelină-150 de grame;

-Rădăcină de pătrunjel-100 de grame;

-Ceapă-300 de grame;

-Ardei-150 de grame;

-Făină-100 de grame;

-Ouă-o bucată;

-Câteva boabe de piper;

-Ulei de floarea soarelui-50 de mililitri;

-Cartofi-400 de grame.

După ce adăugăm şi tăiţeii, mai lăsăm să fiarbă 5 minute, închidem focul şi verificăm gustul, adăugăm pătrunjelul, acoperim cu un capac pentru a se tempera preparatul, dar şi pentru a se uniformiza gustul şi aromele, iar supa noastră este gata.

Şalău cu sos de lămâie

Este bine să dăm un praf de sare peste peşte şi să punem câteva felii de lămâie peste acesta, lăsându-l la rece o noapte înainte de a-l găti. Trecem apoi şalăul prin făină şi îl punem la prăjit în ulei şi 50 de grame de unt.

”Sotarea peştelui se va face la foc moderat spre ridicat, astfel încât să prindă o crustă subţire. Şalăul are o structură a cărnii foarte fină şi tocmai de aceea este nevoie de atenţie, astfel încât să nu fie distrus fileul în timpul preparării termice”, ţine să puncteze maestrul Nichi Mărăcine.

FOTO retete.unica.ro

Ingrediente:

-Fileuri de şalău-patru bucăţi (600-800 de grame);

-Făină-80 de grame;

-Unt-100 de grame;

-Lămăie-două bucăţi mai mari (400-500 de grame);

-Sare după gust.

După ce peştele s-a pătruns bine, vom pune sucul de la două lămâi, iar înainte de a închide focul vom adăuga şi restul de unt şi puţină apă, formându-se astfel un delicios sos de lămâie. Punem sare după gust, iar pentru un gust mai personalizat putem adăuga capere (condiment) sau tarhon.

Aşezăm bucăţile de fileu în farfurie, punem sosul de lămâie peste acestea şi servim şalăul cu cartofi natur sau piure.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: