Crimă în stil sicilian: un român de 16 ani şi-a împuşcat în cap, mortal, tatăl adoptiv. Victima era cetăţean italian

Crimă în stil sicilian: un român de 16 ani şi-a împuşcat în cap, mortal, tatăl adoptiv. Victima era cetăţean italian

Fotografie cu carabinierii la poarta proprietăţii lui Citelli FOTO Gazetaromaneasca.com

Mama băiatului îl părăsise pe italian de câţiva ani, însă lăsase copilul în grija tatălui vitreg. Adolescentul avea probleme comportamentale grave, totul culminând cu crima săvârşită în noaptea de 6 spre 7 octombrie. Ulterior, a aruncat cadavrul într-o canalizare, cu ajutorul unui complice de 15 ani. Ambii au fost arestaţi.

Crimă înfiorătoare, săvârşită de un român de numai 16 ani, în localitatea italiană Pedara, un orăşel cu 12.000 de locuitori aflat în Sicilia, la nord de oraşul Catania.

Potrivit presei din Italia, crima ar fi avut loc în noaptea de 6 spre 7 octombrie şi ar fi fost premeditată, anchetatorii scoţând la iveală faptul că adolescentul român, Luca Citelli (nume dobândit după adopţie, cel iniţial nu a fost comunicat), a plănuit cu mare atenţie modul cum avea să-şi ucidă tatăl vitreg, un italian în vârstă de 71 de ani pe nume Domenico Citelli.

Investigaţia penală a concluzionat că Luca, împreună cu un complice de doar 15 ani (nativ italian), era într-un permanent conflict cu tată vitreg, care îi reproşa viaţa dezorganizată şi îi cerea să continue studiile. Trebuie spus că italianul a fost căsătorit cu mama băiatului, însă românca l-a părăsit pe acesta în urmă cu cinci ani, lăsându-şi fiul în grija tatălui adoptiv. Tată natural al adolescentului nu este cunoscut, iar despre mamă nu se mai ştiu prea multe lucruri.

în noaptea de 6 spre 7 octombrie, după o ceartă violentă, Luca a luat o armă de vântoare de calibru 12, a pus-o la ceafa lui Domenico Citelli (acesta dormea) şi a apăsat pe trăgaci fără remuşcare. Practic, legiştii au constatat că victima aproape că nu mai avea cap, craniul fiind spulberat de împuşcătură în proporţie de 80%.

După comiterea faptei, criminalul a învelit cadavrul într-un covor, l-a legat cu o funie şi apoi de o greutate, după care, ajutat de un complice italian în vârstă de doar 15 ani, l-a aruncat într-un canal colector subteran, undeva în apropierea locuinţei.

Cadavrul a fost descoperit la scurtă vreme de muncitorii de la întreţinerea canalizării, care au anunţat Poliţia, iar prindea făptuitorilor a fost doar o chestiune de timp. Pe 10 octombrie, Luca şi complicele acestuia au fost reţinuţi şi apoi arestaţi, sub acuzaţile de crimă cu premeditare şi profanare de cadavre. Criminalul şi-a recunoscut fapta.

Domenico Citelli era pensionar de câţiva ani, după ce fusese directorul unei importante bănci în regiunea Sicilia. El avea o vilă impunătoare la Pedara şi era foarte respectat în comunitate. În urmă cu zece ani, el s-a căsătorit cu mama lui Luca (o femeie, se pare din Bacău, cu 30 de ani mai tânără decât italianul). Ulterior, femeia l-a părăsit pentru un alt bărbat, fiind de acord să i-l lase pe Luca lui Citelli, dat fiind că acesta îl adoptase între timp.

Tânărul de origine română a mai avut probleme cu oamenii legii şi în trecut, fiind amendat în câteva rânduri pentru scandal, dar şi pentru posesie de droguri cu risc redus.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările