Comisar-şef de poliţie trimis în judecată pentru 16 infracţiuni de luare de mită. Cu cât îi ”dijmuia” pe candidaţii la obţinerea permisului de conducere

Comisar-şef de poliţie
trimis în judecată pentru 16 infracţiuni de luare de mită. Cu cât îi ”dijmuia” pe candidaţii la obţinerea permisului de conducere

Foto: arhivă Adevărul

Petcu Mitică, comisar-şef de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V.) Galaţi, este acuzat că cerea diferite sume de bani pentru a programa peste rând candidaţii la examenul pentru obţinerea permisului de conducere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Petcu Mitică, comisar-şef de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V.) Galaţi, a fost trimis în judecată, în arest la domiciliu, pentru luare de mită în formă continuată (16 acte materiale). De asemenea, alte trei persoane fizice vor fi judecate pentru comiterea mai multor infracţiuni de dare de mită.

”În perioada ianuarie – martie 2020, inculpatul Petcu Mitică, în calitatea menţionată mai sus, ar fi primit, de la mai multe persoane (printre care şi cele trei menţionate mai sus), diferite sume de bani (cuprinse între 50 de lei şi 300 de lei) şi alte bunuri, care nu i se cuveneau, pentru programarea <<peste rând>> a candidaţilor la examenul pentru obţinerea permisului de conducere, înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme şi preschimbarea fără programare a permisului de conducere”, susţin procurorii.

Parchetul a instituit sechestrul asigurătoriu asupra unor sume de bani ridicate de la comisarul şef Petcu Mitică. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Galaţi cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse de procurori.

Anterior, procurorii anticorupţie au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu cinci inculpaţi, în sarcina cărora s-a reţinut că i-au dat mită comisarului-şef  de poliţie (autorat şi instigare).

În prezenţa apărătorilor aleşi, inculpaţii au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reţinute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi sunt de acord cu felul şi cuantumul pedepselor aplicate, precum şi cu forma de executare a acestora, respectiv:
- în cazul a trei persoane – 1 an şi 5 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani;
- în cazul celorlalte două persoane – 2 ani şi 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi 4 luni.

Dosarele de urmărire penală privindu-i pe cei cinci inculpaţi, împreună cu acordurile de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul Galaţi. Procurorii au beneficiat de sprijin din partea ofiţerilor de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările