Cele mai trăsnite 10 recorduri româneşti prezente în Guinness Book. Toate au fost realizate în ultimii ani

Cele mai trăsnite 10 recorduri româneşti prezente în Guinness Book. Toate au fost realizate în ultimii ani

În România s-a fabricat cel mai lung cârnat din lume FOTO Iulian Bunilă

După ce în majoritatea timpului România a avut în Guinness World Records doar performanţe legate de sport, în ultimii ani românii s-au remarcat cu o mulţime de recorduri năstruşnice, ba chiar de-a dreptul bizare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deşi Cartea Recordurilor (Guinness World Records) are o istorie de aproape şapte decenii, prezenţa ţării noastre în paginile ei este mult mai recentă. 

România a intrat pentru prima dată în Cartea Recordurilor în anul 1986 (prin Helmut Duckadam) şi a adunat de atunci până astăzi aproape 50 de recorduri. Circa un sfert dintre aceste performanţe româneşti au fost stabilite în ultimul deceniu, când a apărut o adevărată frenezie naţională în stabilirea unor recorduri de-a dreptul năstruşnice.

Vă prezentăm în continuare cele mai ciudate performanţe româneşti consemnate de Guinness World Records.

Cel mai lung lanţ de prezervative

A fost realizat în 28 octombrie 2007 de către 1.683 de participanţi care au legat împreună 25.773 de prezervative construind un lanţ ce măsoară 3.269,46 metri. Prin această acţiune organizatorii au dorit să tragă un semnal de alarmă asupra pericolului HIV/SIDA în rândul tinerilor români. Lanţul a fost început la ora 12 de către Loredana Groza.

Cea mai lungă scrisoare adresată lui Moş Crăciun

A fost scrisă de elevii braşoveni în decembrie 2008 pe o rolă de hârtie măsurând 413,8 metri lungime şi 37 metri lăţime. Fix 2.110 elevi cu vârste cuprinse între 8 şi 14 ani şi-au aşternut pe hârtie cererile către Moş Crăciun.

Cel mai lung cârnat afumat

A fost realizat în Bucureşti, în decembrie 2008, şi a măsurat 392 de metri. Cârnatul a fost de tip cabanos şi a fost împărţit bucureştenilor care au asistat la omologarea recordului.

Cea mai mare prăjitură de comemorare

Este vorba despre o colivă preparată în 2008 care cântărea 5 tone şi avea peste 50 de metri pătraţi. Coliva a fost preparată într-o unitate militară din Braşov, iar la realizarea ei realizarea ei au lucrat timp de 24 de ore 10 bucătari militari. Coliva a fost făcute pentru comemorarea tuturor sfinţilor şi a fost împărţită credincioşilor veniţi la moaştele Sfântului Andrei.

Cei mai mulţi participanţi la o horă tradiţională

În decembrie 2009, nu mai puţin de 13.828 de olteni din oraşul Slatina au întins cea mai mare horă cu ocazia sărbătorii naţionale a Unirii şi totodată zilele municipiului.

Cel mai mare gulaş

A fost preparat în 2007 de opt bucătari bihoreni şi servit locuitorilor din oraşul Salonta. Gulaşul a cântărit 7,3 tone.

Cea mai lungă trenă a unei rochii de mireasă

Recordul este de 1.579 metri şi a fost stabilit în 2009 la E-Mariage Fest. Rochia cântăreşte aproape 300 kilograme.

Cele mai multe agrafe de birou lipite de faţă

Record stabilit în 2007 de bucureşteanul Aurel Răileanu. Acesta a reuşit, datorită abilităţilor sale magnetice, să ţină pe faţă 61 agrafe de birou timp de 5 secunde.

Cea mai lungă cunună de ceapă împletită

Cununa avea o lungime de 4.518 metri şi a fost realizată de către sătenii din comuna sălăjeană Pericei. 400 de săteni au lucrat la ea timp de 5 zile şi au împletit aproximativ 45.000 de cepe, cu o greutate totală de 40 de tone.

Cea mai mare halbă de bere

Record din 2009 pentru o halbă fabricată în Timişoara. Halba are o capacitate de 11.000 litri, o greutate de 2,5 tone, 6 metri înălţime şi e făcută din oţel inoxidabil.

Cine a inventat Cartea Recordurilor

Ideea de a publica o carte a recordurilor i-a venit, în anul 195, lordului irlandez Hugh Beaver. În prezent Guinness World Records scoate câte o nouă ediţie în fiecare an, cu recordurile aduse la zi. 

Ea conţine o colecţie recunoscută internaţional de recorduri mondiale, cuprinzând între coperţile sale atât performanţe umane cât şi fenomene extreme ale lumii naturale. Cartea în sine deţine un record mondial: cea mai vândută serie de carte care deţine drepturi de autori. Cartea Recordurilor este astăzi, după Biblie, cea mai cunoscută carte din lume.


Vă mai recomandăm şi:

Cel mai bizar record mondial deţinut de România. Este făcut cu ajutorul unor militari, dar n-are legătură cu milităria

VIDEO Record de viteză pentru un tractor: un Fastrac a atins 167 de kilometri pe oră

VIDEO Cele mai bizare recorduri. Cum arată femeia cu cei mai mari sâni şi care este diferenţa de înălţime dintre cel mai mare şi cel mai mic om de pe planetă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările