VIDEO Cele mai bizare recorduri. Cum arată femeia cu cei mai mari sâni şi care este diferenţa de înălţime dintre cel mai mare şi cel mai mic om de pe planetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turcul Sultan Kösen deţine recordul de cel mai înalt bărbat având 2,465 m. Născut în 1982, la Marsin, Kösen suferă de „gigantism“, declanşat de către o tumoră la glanda pituitară.

Turcul Sultan Kösen deţine recordul de cel mai înalt bărbat având 2,465 m. Născut în 1982, la Marsin, Kösen suferă de „gigantism“, declanşat de către o tumoră la glanda pituitară. Deşi are deja 37 de ani, el locuieşte cu părinţii săi şi cu fraţii săi. Înălţimea sa i-a adus un loc în Guinness World Records, celebra carte a recordurilor, dar şi câteva neajunsuri.  

Sultan Kösen spune că nu a putut să îşi termine studiile din cauza înălţimii şi lucrează cu jumătate de normă ca fermier. În plus, spune că îşi găseşte cu greu haine sau pantofi şi încape cu greu într-o maşină normală. Totuşi, el duce o viaţă absolut normală şi este înconjurat de familie şi de prietenii săi apropiaţi cu care obişnuieşte să se joace pe calculator.

Cel mai mic om e cât un bebeluş

La polul opus, cel mai scund om este o femeie.  Este vorba despre micuţa Jyoti Amge, o tânără de 25 de ani din India. Jyoti are doar 62,8 centimetri, fiind de patru ori mai mică decât Sultan Kösen. Ea a intrat în Cartea Recordurilor pe 16 decembrie 2011, când a împlinit 18 ani. Înainte de ea, cea mai scundă femeie din lume fusese Madge Bester, din America de Sud, care măsoară 65 de centimentri în înălţime.

Potrivit Wikipedia, indianca suferă de o boală a oaselor, care determină majoritatea tipurilor de nanism, numită Acondroplazie. În 2009, ea a apărut în documetarul „Body Shock: Two Foot High Teen“ şi a participat, în calitate de invitat special, la emisiunea „Big Boss 6“, o variantă indiană a cunoscutului reality-show Big Brother.

Gigantul Sultan Kösen şi micuţa Jyoti Amge se cunosc bine, iar cei doi au dat curs invitaţiei de a realiza un pictorial împreună, anul trecut. Cei doi au pozat împreună pentru turiştii din Cairo, la un eveniment organizat de Ministerul Culturii Egiptene, la Marea Piramidă din Giza.

Imagine indisponibilă

Sultan Kösen şi micuţa Jyoti Amge. FOTO: Pinterest 

Femeia cu unghii interminabile

Americanca Ayana Williams se poate lăuda cu un alt record. Originară din Huston, Ayana a reuşit să-şi facă loc în Cartea Recordurilor după ce nu şi-a tăiat unghiile de aproape 25 de ani. Azi, unghiile sale măsoară peste 60 de centimetri. Tânăra recunoaşte că asta i-a adus şi câteva dezavantaje. Spre exemplu, Ayana se îmbracă şi se dezbracă foarte dificil, din cauza unghilor.

Imagine indisponibilă

Ayana Williams FOTO: guinnessworldrecords com

Pentru a fi sigură că nu va rămâne fără unghii şi că nu riscă să şi le rupă, ea foloseşte mereu un strat de acril pe care îl aplică cel puţin o dată la două zile.

Are părul mai lung ca o anaconda

Tot din Statele Unite, dar din Atlanta vine şi o altă deţinătoare de record mondial. Asha Mandela s-a născut în Trinidad Tobago, dar trăieşte de ani buni în SUA şi a intrat în  Guinness World Records graţie părului său.

Imagine indisponibilă

Asha nu iese din casă neînsoţită. FOTO: Barcroft.tv

Cu o lungime de  34 de metri, părul său este cu mult mai lung decât celebrul anaconda sau cât trei autobuze normale, şi a propulsat-o fără probleme pe primul loc în cartea recordurilor.

Asha iese rar din casă, iar atunci când o face trebuie să se asigure că are în preajma sa mai mulţi prieteni. Nu de altceva, dar părul ei s-ar încâlci inevitabil într-o clipă de neatenţie. 

Şi tot în America trăieşte şi femeia cu cei mai mari sâni naturali, Annie Hawkins Turner are 59 de ani şi conform Guinness Book are cei mai mari sâni naturali din lume. Dacă multe femei ar da, probabil, orice ca să o concureze la acest capitol, americanca spune că sânii săi i-au adus şi multe probleme.

Annie a povestit în cadrul unei emisiuni tv că de foarte multe ori a fost hărţuiită şi agresată verbal, chiar şi fizic, pentru asta. Ea a fost nevoită să poarte sutien încă de la vârsta de 10 ani, iar asta a transformat-o într-o adevărată curiozitate printre colegii săi de la şcoală. Chiar dacă spune că sânii săi imenşi i-au adus mai mult probleme decât lucruri bune, Annie recunoaşte că nu s-ar putea vedea altfel şi susţine că nu ar face niciodată operaţie pentru micşorarea lor.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite