Bani pentru mănăstirea Adam, cuprinsă de flăcări în urmă cu o săptămână

Bani pentru mănăstirea Adam, cuprinsă de flăcări în urmă cu o săptămână

Eugen Chebac, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi

Preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Eugen Chebac, va oferi 20.000 de lei mănăstirii din judeţul Galaţi căreia flăcările i-au mistuit un corp nou de clădire, în urmă cu o săptămână.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru că CJ Galaţi poate aloca bani decât doar pentru modernizarea localităţile din judeţ, Eugen Chebac va aloca suma de bani din fondul de rezervă al preşedintelui, printr-un ordin direct.

"Consiliul Judeţului nu poate aproba proiecte de hotărâre de acest gen pentru că instituţia se ocupă de dezvoltarea localităţilor. Voi aloca aceşti bani, pentru reconstruirea lăcaşului de cult, din fondul de rezervă al preşedintelui, printr-un ordin direct. A face ceva pentru biserică nu înseamnă laudă", a declarat preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi.

Datând din secolul al XVI-lea, mănăstirea Adam este considerată una din cele mai importante lăcaşuri monastice vechi din zona de sud a Moldovei. De-a lungul timpului a fost distrusă din temelii de mai multe ori.


Biserica a fost grav avariată la cutremurul din 1869, precum şi la cel din 1940, când i s-au prăbuşit turla şi clopotniţa, scrie site-ul Expres Bălăbăneşti. După realizarea lucrărilor de consolidare, lăcaşul de cult a fost resfinţit de Episcopul Huşilor, Grigore Leu, pe data de 15 august 1946.

În urmă cu o săptămână, mănăstirea a fost cuprinsă de flăcări, într-un incendiu puternic izbucnit într-un corp nou, format din patru chili, pagubele ridicându-se la zeci de mii de lei.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările