Aniversare specială, cu parfum de protest, pentru cel mai activ ONG de la Galaţi. „Oraşul merită mai mult!”

Aniversare specială, cu parfum de protest, pentru cel mai activ ONG de la Galaţi. „Oraşul merită mai mult!”

Imagine de la croaziera organizată de asociaţia din Galaţi FOTO GOM

La cinci ani de la înfiinţare, asociaţia „Galaţi, oraşul meu” a organizat o minicroazieră pe braţul Măcin al Dunării, cu o navă veche de peste un secol. Aniversarea a fost, astfel, şi un fel protest în faţa nepăsării autorităţilor privind potenţialul turistic uriaş al Dunării.

Ştiri pe aceeaşi temă

Asociaţia „Galaţi, oraşul meu”, cea mai activă organizaţie neguvernamentală din oraş a împlinit cinci ani de la înfiinţare. Cu acest prilej membrii ONG-ului au organizat o minicroazieră de câteva ore pe braţul Măcin al Dunării, ca parte a demersurilor sale insistente pe lângă autorităţile din Galaţi şi Brăila, pentru  reintroducerea curselor de pasageri pe Dunăre şi a reconectării oraşului Galaţi cu celelalte oraşe riverane.

Vă reamintim că pe Dunăre nu mai circulă, de aproape 20 de ani, nicio navă de pasageri cu plecare/sosire la Galaţi, singurele momente când locuitorii oraşului se pot bucura de aşa ceva fiind mincroazierele organizate de municipalitate de Ziua Marinei.

Mininicroaziera organizată de „Galaţi, oraşul meu” pe Braţul Măcin a fost cu vaporul istoric ,,Borcea”, o navă veche de 105 ani la cârma căreia s-a aflat căpitanul Ilie Tincu. Trebuie spus că nava este în administrarea Inspectoratului Şcolar Brăila şi că a fost recondiţionată (ci piesele originale, toate păstrate), acum câţiva ani, de către inginerul brăilean Dorin Bucă.

Ironia sorţii face ca amintitul inginer să fi rămas în memoria publică nu atât pentru excepţionala restaurare a navei istorice (o adevărată capodoperă, după câte spun cunoscătorii), cât în legătură cu tragedia din clubul „Colectiv”, unde a pierit fiul său, Andrei.

Revenind la croaziera organizată de „Galaţi, oraşul meu”, să spunem că au participat peste 60 de persoane, printre care nu doar gălăţeni şi brăileni, ci şi buzoieni, vrânceni, argeşeni.

„Oamenii au venit pentru a petrece momente unice, pe o navă. Încă o dată s-a dovedit că există foarte mulţi oameni care şi-ar dori un asemenea mod de agrement. Din păcate, deşi este o comoară, Dunărea rămâne neexploatată, deşi ar atrage turişti şi vizibilitate oraşelor ce se identifică  cu ea. Oraşul Galaţi merită mult mai mult din acest punct de vedere”, a spus Bogdan-Radu Brînzan, unul dintre liderii asociaţiei. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările