Şase secrete bine ascunse de industria cosmetică. În ce produse se găseşte formaldehida, substanţă care poate fi extrem de dăunătoare pentru piele

Şase secrete bine ascunse de industria cosmetică. În ce produse se găseşte formaldehida, substanţă care poate fi extrem de dăunătoare pentru piele

Pielea este unu FOTO Adevărul

Cutiuţe elegante şi atractive pentru care plătim prea mult, ingrediente interzise şi chimicale care ne afectează sănătatea, acestea sunt doar câteva din secretele pe care industria frumuseţii le protejează cu stricteţe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Industria cosmetică educă şi inspiră gustul pentru frumos. Pentru a cumpăra astfel de produse conştient, „Adevărul” a întocmit lista secretelor pe care companiile de profil nu ar vrea să le spună consumatorilor de cosmetice.

Fiind cel mai mare organ al corpului, pielea ta reacţionează ca un burete gigant, absorbind absolut fiecare produs pe care îl aplici pe aceasta. Instantaneu, acele ingrediente sunt rapid transportate în sânge. Tocmai de aceea, specialiştii recomandă să alegem produsele de înfrumuseţare ţinând cont de fiecare ingredient care intră în compoziţia produselor cosmetice pe care le folosim zi de zi.

1 din 5 produse cosmetice este cancerigen

Nu doar expunerea la soare este dăunătoare, ci şi un produs cosmetic ori de îngrijire care are în compoziţia sa formaldehida, un cunoscut cancerigen care este extrem de eficient ca şi conservant. Sistemul imunitar şi sistemul nervos ar putea avea de asemenea de suferit.

Plumbul nu mai este permis în benzină, dar poate fi ascuns în ruj

Peste 400 de nuanţe populare de ruj au fost depistate ca având în compoziţia lor urme de plumb. Cu cât rujul este mai rezistent, cu atât acesta are în compoziţia sa o cantitate mai mare de plumb, un metal greu şi toxic pentru organismul nostru.

Pentru a verifica dacă un ruj conţine plumb, aplicaţi-l pe mână şi pe acea porţiune frecaţi un inel de aur. Dacă rujul se înegreşte, renunţaţi să îl mai folosiţi.

Nu toate produsele naturale sunt sănătoase

Dacă aţi crezut că un produs care are ingrediente naturale este sănătos, mai gândiţi-vă. Şi iedera este naturală, dar otrăvitoare, aşa că alegeţi doar produsele care nu conţin compuşi care pot irita pielea.

„Neparfumat” nu este acelaşi lucru cu „fără parfum”

Produsele neparfumate au arome de mascare a substanţelor chimice. Câteva dintre problemele pe care le cauzează aceste cosmetice sunt: migrene, ameţeală, iritaţii ale pielii, hiperpigmentare, tuse violentă şi vomă.

Spray-urile de protecţie solară afectează plămânii

Deşi pulverizarea este una dintre cele mai uşoare metode de aplicare a unui produs, nu este şi sănătoasă. Potrivit medicilor, este foarte probabil ca în acel moment să inhalezi substanţe chimice toxice care se duc în plămâni şi în fluxul sanguin. Recomandat este să pulverizaţi produsul în palme şi apoi să îl aplicaţi pe piele.

Fondul de ten are SPF? Foarte bine, dar tot mai ai nevoie de protecţie solară

Multe persoane nu aplică fondul de ten în mod corect, tocmai de aceea pielea nu este protejată în totalitate. Pentru a omite porţiuni importante, precum urechile şi gâtul, aplică înainte o cremă cu protecţie solară. Potrivit statisticilor, doar 1 din 10 persoane parcurge toţi aceşti paşi.

De asemenea, atunci când porneşti în căutarea unor produse cosmetice, acordă o atenţie sporită listelor de ingrediente şi evită să ai în trusa ta substanţe precum Methyl/propyl/butyl/ethyl paraben, Sodium Lauryl Sulfate (SLS), Propylene Glycol, talcul, vopselele sintetice, Stearalkonium Chloride, lanolina, Imidazolidinyl urea şi diazolidinyl urea. Toate acestea sunt toxice şi creează alergii, dermatite, iritaţii, cancer, hiperpigmentare şi multe alte probleme.  

Vă mai recomandăm şi:

Secretele pielii sănătoase. Care sunt ritualurile de frumuseţe pe care orice femeie trebuie să le respecte primăvara

Secretele frumuseţii de la curţile regale: Prinţesa Diana nu pleca de acasă fără rimel, Elizabeth I purta machiaj alb pentru imaginea de „Regina virgină“

Beneficiile extraordinare ale ceaiurilor asupra frumuseţii. Ce licoare ajută la detoxifiere şi îţi face pielea mai luminoasă

Regula celor 5 paşi obligatorii înainte de machiaj. Cum pot femeile să fabrice fără mari eforturi un ten perfect


 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările