Secretele pielii sănătoase. Care sunt ritualurile de frumuseţe pe care orice femeie trebuie să le respecte primăvara
0
După o iarnă în care temperaturile au jucat un rol negativ pentru pielea noastră, lăsând semne vizibile, primăvara impune un tratament riguros de regenerare şi catifelare a tenului. Sănătatea acestuia se recâştigă prin curăţare şi hidratare intensă, dar şi cu o alimentaţie bogată în fructe şi legume.
Orice ritual de înfrumuseţare trebuie să înceapă cu exfolierea şi curăţarea pielii, fie că vorbim de cea a corpului sau de pielea feţei. Prin acest procedeu celulele moarte sunt îndepărtate, rămânând loc pentru cele sănătoase şi noi.
„Dacă ne referim la o femeie cu un ten normal sau mixt, atunci aceasta se poate exfolia o dată pe săptămână. Însă, în cazul unui ten uscat, putem vorbi despre două asfel de proceduri pe lună. Exfolierea înseamnă îndepărtarea celulelor moarte şi acest lucru poate fi făcut nu doar cu produse din comerţ, ci şi cu ingrediente pe care le avem în casă: mălai şi miere, zaţ de cafea şi ulei de măsline extravirgin. Acestea pot fi folosite pe întreg corpul, ameliorând semnele celulitei şi stimulând circulaţia. Un astfel de masaj făcut sub duş eliberează inclusiv toxinele din ţesut, iar pielea devine mai fermă. După gomaj este esenţială hidratarea”, a explicat, pentru „Adevărul”, Silvia Notari, cosmeticiană.
Secretul frumuseţii în China este celebrul orez, care le menţine pe femei tinere. Acestea nu folosesc niciodată săpun atunci când vine vorba de curăţarea tenului. Deoarece este bogat în antioxidanţi, orezul chinezesc nu trebuie să lipsească din casele noastre. Timp de 20 de minute, acesta va sta în apă, iar apoi va fi strecurat. Lichidul rezultat va fi folosit la curăţarea tenului prin mişcări fine, timp de 10 minute.
Masajul feţei
La acest procedeu este nevoie de mişcări lente, de la bărbie către pomeţi.
„Dacă masajul este efectuat corect, pot fi reduse chiar şi pungile de sub ochi, guşa poate fi redusă, iar musculatura de pe faţă va fi întărită. Un astfel de tratament durează 20 - 30 de minute şi trebuie repetat cam o dată la trei săptămâni”, a spus Silvia Notari.
Măşti faciale cu ghimbir
Acest condiment este atuul sănătăţii şi al frumuseţii. „Seara, înainte de a merge la culcare, amestecaţi 1 lingură de ghimbir proaspăt ras cu o lingură de suc de portocale, miere şi iaurt. Cât răsfoiţi o carte sau o revistă, lăsaţi masca să acţioneze pe faţă timp de 10 minute, iar apoi clătiţi-vă cu apă caldă. Acest ritual face minuni mai ales pentru un ten obosit”, a precizat Silvia Notari, cosmeticiană.
Măşti pentru un păr sănătos
O dată pe săptămână, părul trebuie răsfăţat cu o mască hrănitoare. Alegeţi o noapte în care să aplicaţi pe toată lungimea acestuia ulei din nucă de cocos.
Sprâncene superbe
Pensate greşit, sprâncele îţi pot strica fizionomia aproape în totalitate. Tocmai de aceea, specialiştii recomandă ca forma corectă a sprâncenelor să fie realizată într-un salon profesionist.
„Pensatul este o chestiune delicată şi recomand ca acesta să nu fie realizat acasă, în faţa oblinzii. Subţiate prea mult, sprâncenele pot schimba în rău trăsăturile feţei, iar machiajul nu va arăta nici el bine. Să nu uităm că sprâncenele sunt liniile dominante de pe chip şi reprezintă cartea de vizită a personalităţii noastre, aşa că, de ce să nu avem grijă de ele?”, a explicat pentru „Adevărul”, Silvia Notari, cosmeticiană.
Unghii puternice şi sănătoase
„Mâinile sunt cele care ne arată vârsta, aşa că nu le neglijăm. Le acordăm şi lor o mare atenţie în ceea ce priveşte hidratarea şi avem grijă ca şi unghiile să fie perfecte. Pentru a le păstra puternice, puteţi adăuga feliuţe foarte subţiri de usturoi crud în sticluţa cu lac de unghii, iar efectele pot fi observate după prima săptămână de tratament. Ba mai mult, acest secret vă va ţine unghiile departe de bacterii şi ciuperci”, a precizat Silvia Angheluţă.
Vă mai recomandăm şi:
Masajul facial, gimnastica tenului cu beneficii profunde. Cosmeticiană: „Face minuni pentru piele, minte şi suflet“