Regula celor 5 paşi obligatorii înainte de machiaj. Cum pot femeile să fabrice fără mari eforturi un ten perfect

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Îngrijirea pielii este esenţială indiferent de vârstă. Foto: Adevărul
Îngrijirea pielii este esenţială indiferent de vârstă. Foto: Adevărul

Oricare ar fi cerinţele modei şi tendinţele în machiaj, îngrijirea pielii nu trebuie neglijată. Un ten de „porţelan” va complimenta întotdeauna trăsăturile feţei.

O piele naturală şi strălucitoare începe cu un ritual de îngrijire care nu trebuie încălcat. Pe un ten obosit, uscat, gras sau acneic, machiajul nu va fi niciodată frumos. „Adevărul” a întocmit lista regulilor de aur pentru un look sănătos, mai ales că se apropie sărbătorile, iar femeile îşi doresc un aspect fără cusur.

1. Curăţarea tenului

În fiecare zi tenul trebuie curăţat de două ori, dimineaţa şi seara. Este esenţial să nu sărim peste această etapă, deoarece gradul de poluare din oraşe este tot mai mare, iar pielea are de suferit.

„Poluanţii ne afectează şi ne distrug pielea. Astfel, apar iritaţii, eczece şi alte probleme ale tenului. Putem preveni apariţia acestora prin curăţarea corectă a pielii. Altfel, porii noştri sunt blocaţi de impurităţi iar tenul devine lucios şi se chinuie să lupte împotriva infecţiilor. Trebuie să ne curăţăm tenul cu produse special create pentru tipul nostru de piele”, ne-a explicat Mihaela Alexandru, makeup artist.

2. Exfolierea tenului

Celulele moarte de la suprafaţa pielii blochează porii, iar tenul arată neîngrijit. Tocmai de aceea, specialiştii în frumuseţe recomandă exfolierea feţei o dată pe săptămână, un procedeu care luminează chipul şi ajută la vindecarea acneei şi a iritaţiilor.

„Sunt adepta exfolierii cu produse naturale. Fiecare are acasă «ingrediente» pentru frumuseţe: bicarbonat de sodiu, zaţ de cafea, mălai, zahăr tos sau fulgi de ovăz în cazul tenului foarte sensibil. Amestecaţi unul din aceste ingrediente cu o lingură de miere de albine sau ulei de măsline şi apoi masaţi faţa cu acest amestec. Evitaţi însă zona ochilor şi apoi clătiţi-vă cu apă călduţă din abundenţă. Toate aceste scrub-uri naturale nu au efecte secundare”, a spus Mihaela Alexandru, makeup artist.

image

3. Demachierea

Produsul ales pentru acest procedeu, precum şi mişcările pe care le facem ne vor face pielea mai frumoasă, sau din contră, aceasta se va usca ori se va irita. Totul este să nu ne grăbim şi să fim delicate cu tenul. Apa micelară este ideală.

„Sub nicio formă nu ne apucăm de demachiere dacă nu ne-am spălat bine pe mâini cu săpun antibacterian. Chiar şi persoanele care nu se machiază trebuie să se demachieze, pentru că praful şi poluarea încarcă porii. Demachierea trebuie întotdeauna realizată în sens ascendent şi în sensul acelor de ceasornic şi niciodată invers”, a explicat Mihaela Alexandru, makeup artist.

4. Aplicaţi serum

Serumul este un alt produs miraculos, care nu trebuie să lipsească din trusa de frumuseţe a oricărei femei.

„Serumul trebuie aplicat în fiecare dimineaţă şi seara, dar numai înaintea cremei. Acesta pătrunde în piele foarte rapid şi pentru că are în componenţa sa antioxidanţi şi vitamine, luptă cu procesul de îmbătrânire. Înainte de a aplica serumul, tenul trebuie să fie proaspăt spălat, demachiat şi pulverizat cu apă termală. Abia după ce a intrat în piele putem aplica o cremă hidratantă”, a explicat pentru „Adevărul” Mihaela Alexandru, makeup artist.

5. Baza de machiaj

Primer-ul pregăteşte tenul pentru machiaj şi acţionează ca o barieră între produsele cosmetice şi piele.

„Primer-ul ţine sub control sebumul şi oferă rezistenţă machiajului, poate ascunde liniile fine şi ridurile. Acestea uniformizează textura pielii şi o pregăteşte pentru fondul de ten, farduri, blush-uri şi alte cosmetice pe care urmează să le utilizăm”, a explicat Mihaela Alexandru, makeup artist.

Abia după ce au fost respectaţi toţi aceşti paşi putem trece la machiajul ochilor, al sprâncenelor şi al buzelor.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite