Pensionarii au primit carduri contactless de călătorii gratuite pentru mijloacele de transport în comun

Pensionarii au primit carduri contactless de călătorii gratuite pentru mijloacele de transport în comun

Echipamente noi pe autobuzele Transport Public

Pensionarii cu venituri până în 1.450 de lei beneficiază de 20 de călătorii gratuite lunar. Elevii au la dispoziţie carduri pentru călătorii în număr nelimitat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ca la fiecare început de an, în faţa Autogării Nord din Focani pensionarii au format cozi impresionante pentru a-şi procura documentele gratuite de călătorie pe mijloacele de transport în comun ale SC Transport Public.

Deşi au la dispoziţie mai multe zile pentru obţinerea gratuităţilor, oamenii au dorit să se îmbulzească chiar din primele zile, preferând să suporte frigul de afară.

Conducerea societăţii aflate în subordinea Consiliului Local promite că este ultimul an când vor mai exista cozi, întrucât şi acest serviciu intră în epoca modernă a digitalizării.

Foto: Alexandru Ciprian Epure

“De anul acesta, am pus la dispoziţie pensionarilor carduri, în locul tradiţionalelor abonamente de hârtie. Din această cauză sunt şi cozi, pentru că pensionarii trebuie să vină, să se înregistreze în sistem cu datele personale. Avem echipamente pe toate autobuzele pentru folosirea cardului tip contactless. La anul nu vor mai fi cozi, întrucât oamenii sunt deja înregistraţi în sistem”, ne-a spus Ionel Diaconu.

Potrivit acestuia, aproximativ 3.000 de pensionari se vor încadra în plafonul de 1.450 de lei/lună pentru gratuitate pe mijloacele de transport, în comparaţie cu anul trecut, când cifra a depăşit 4.000 de pensionari.

Pensionarii beneficiază de 20 de călătorii gratuite lunar iar elevii primesc carduri gratuite pentru călătorii în număr nelimitat.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările