Transport nepoluant şi iluminat public performant, proiecte cu finanţare europeană la Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele două proiecte semnate de Primăria Focşani au o valoare de peste 57 de milioane de lei şi ar urma să fie implementate până în anul 2021.

Autorităţile din Focşani au semnat în această săptămână două proiecte importante pentru municipalitate, ambele finanţate cu fonduri europene. Unul se referă la reabilitarea, modernizarea şi extinderea sistemului de iluminat public, cu o valoare de  peste 19 milioane de lei, durata acestuia fiind până la 30 septembrie 2021.

“Proiectul de peste 4 milioane de euro are ȋn vedere reabilitarea, modernizarea şi extinderea sistemului de iluminat public în următoarele zone: Bulevardul Unirii, Bulevardul Independenţei, Bulevardul Bucureşti, Strada Cuza Vodă, Strada Bucegi, Strada Brăilei (între intersecţia cu 1 Decembrie 1918 şi cartiere ANL Democraţiei), Strada 1 Decembrie 1918, Strada Anghel Saligny, Strada Vâlcele (de la intersecţia cu Str. Prof. Ghe. Longinescu până la Str. Anghel Saligny), Strada Prof. Gheorghe Longinescu, Strada Bârsei, Strada Bicaz, Strada Odobeşti, Strada Mărăşeşti, Calea Moldovei şi Calea Munteniei”, potrivit Primăriei Focşani. Sunt foarte multe străzi care nu intră în acest proiect iar municipalitatea spune că le va prinde într-un alt proiect strategic, astfel încât iluminatul performant să fie cuprins la nivelul întregului oraş.

Modernizarea şi eficientizarea sistemului de iluminat se va face prin utilizarea aparatelor tip LED. Acestea vor fi conectate la un sistem inteligent de management prin telegestiune, care va monitoriza în timp real comanda şi starea de funcţionare a aparatelor de iluminat, ceea ce înseamnă o reducere a pierderilor. Totodată, noile aparate de iluminat vor avea o garanţie de minim 5 ani şi o durată de funcţionare de minim 100.000 ore, în acest sens preconizându-se o reducere considerabilă a numărului de intervenţii pentru întreţinere şi mentenanţă.

Al doilea proiect, însă mai valoros din punct de vedere al finanţării, este cel privind modernizarea transportului public în Municipiul Focşani. Proiectul a fost semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale, condus de focşăneanul Ion Ştefan, şi are o valoare de peste 38 de milioane de lei.

Cu o durată de până la 30 aprilie 2021, proiectul vizează modernizarea transportului public în Municipiul Focşani, având în vedere îmbunătăţirea eficienţei transportului public de călători, a frecvenţei şi a timpilor săi de parcurs.

"Prin acest proiect de peste 8 milioane de euro vor fi realizate următoarele activităţi: Achiziţia a 9 vehicule electrice de transport public de 10 m şi 7 vehicule electrice de transport public de 6 m, precum şi a 5 staţii de încărcare rapidă; Modernizarea a 59 de staţii de transport public, prin dotarea cu panouri de informare a călătorilor, camere de supraveghere video, echipamente pentru asigurarea accesului la internet şi echipamente conexe;Implementarea unui sistem de ticketing, cu toate componentele sale (echipamente mobile instalate pe 48 vehicule, echipamente în teren instalate în 30 de staţii de transport public, echipamente centrale instalate în dispecerat);Implementarea subsistemului de acordare a priorităţii pentru vehiculele de transport public prin instalarea echipamentelor de comunicaţii cu sistemul de management al traficului pe 48 vehicule de transport public;Implementarea subsistemului de informare a călătorilor, cu toate componentele sale (locale – în 59 de staţii de transport public, mobile – în 16 vehicule de transport public, centrale – în dispecerat);Implementarea subsistemului de monitorizare şi management al flotei de vehicule, cu toate componentele sale (mobile – în 48 de vehicule de transport public; centrale – în dispecerat). De asemenea, sunt incluse servicii de informare a călătorilor în vehicule şi în staţii, asigurarea accesului la internet pentru toţi pasagerii, ceea ce în final va conduce la creşterea atractivităţii şi a confortului deplasărilor cu transportul public", anunţă Focşani.
 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite