Măsuri speciale, pe viitoarea autostradă A7, pentru protejarea melcilor, şopârlelor şi broaştelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autostrada Focşani-Bacău
Autostrada Focşani-Bacău

Lungimea totală a traseului este de aproape 96 de kilometri. Autostrada va avea 3 tronsoane şi costă 10,5 miliarde de lei.

Noii indicatorii tehnico-economici pentru construcţia Autostrăzii Focşani – Bacău au fost aprobaţi.

Valoarea investiţiei la acest sector al Autostrăzii A7, în lungime de 96 de kilometri, a fost estimată la 10,5 miliarde lei, autostrada urmând să fie realizată pe trei tronsoane, respectiv
Focşani – Domneşti Târg (35,6 kilometri), Domneşti Târg – Răcăciuni (38,8 kilometri)
Şi Răcăciuni – Municipiul Bacău (24,5 kilometri)

Prin proiect se prevăd realizarea a cinci noduri rutiere şi a 91 de poduri şi pasaje.

În documentaţia prezentată responsabililor de mediu, proiectanţii propun realizarea unei subtraversări pentru a proteja specii precum melcul de livadă, guşterul, şopârla de câmp şi broasca roşie de pădure.

Speciile se află în Lunca Siretului Inferior, iar podeţul care va asigura subtraversarea va avea o înălţime de 60 cm şi o lăţime de 30 cm.

„În această zonă a fost identificată o specie de nevertebrate de interes comunitar, şi anume Helix pomatia (melc de livadă) şi 3 specii de herpetofaună de interes comunitar, precum: Lacerta agilis (şopârla de câmp), Lacerta viridis (guşter) şi respectiv, Rana dalmatina (broasca roşie de pădure). Au mai fost întâlnite specii de avifaună de interes comunitar, precum: Alcedo atthis şi Lanius collurio şi 5 specii de chiroptere, şi anume: Nyctalus lasiopterus, Nyctalus noctula, Pipistrellus kuhlii, Pipistrellus nathusii, Plecotus sp. Prin implementarea subtraversării se asigură permeabilitatea speciilor către celălalt corp de pădure sau către mediul acvatic (anure)”, se arată în documentaţia tehnică.

Proiectul mai prevede realizarea a 101 parcele de perdele anti înzăpezire, majoritatea pe partea stângă a drumului, dar şi pe partea dreaptă.

Autostrada Focşani – Bacău face parte din Autostrada Moldovei (A7), care va avea 314 kilometri de la Ploieşti până la Paşcani.

Costurile pentru autostrada care leagă Muntenia de Moldova sunt estimate la 1,7 miliarde de euro, bani care se doresc a fi obţinuţi prin Programul de Rezilienţă.

Vă mai recomandăm:

Autostrada Unirea Principatelor va fi finalizată până în 2024. De ce este optimist ministrul Transporturilor

Un kilometru din autostrada Buzău-Focşani costă 15 milioane de euro. Care sunt cele 16 localităţi traversate

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite