Judecătoarea Anișoara Topor rămâne după gratii

Judecătoarea Anișoara Topor rămâne după gratii

Foto Mediafax: Anişoara Topor a fost arestată pentru luare de mită şi trafic de influenţă

Decizia a fost luată în această seară de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție, la recurs.

Ştiri pe aceeaşi temă

Magistratul de la secția Civilă a Judecătoriei Focșani nu a reușit să-i convingă pe colegii săi de la Înalta Curte de Casație și Justiție să o elibereze pentru a fi cercetată în libertate.

Completul de recurs a decis să respingă recursul formulat de Anișoara Topor chiar în urmă cu o săptămână, când a fost arestată pentru 29 de zile sub aspectul comiterii de trafic de influență și luare de mită.

Judecătoarea a fost arestată pentru că ar fi luat șpagă 80.000 lei și 700 euro de la un denunțător, care avea interesul soluționării favorabile într-un dosar aflat pe rolul completului condus de Anișoara Topor.

Banii pentru plata mitei au provenit conform procurorilor de la DNA, de la finul de cununie al judecătoarei, un cunoscut interlop, Alexandru Ștefan, care i-a dat denunțătorului, Costel Iacob, suma de 40.000 euro, pentru a primi înapoi 64.000 euro în 6 luni.

După ce a plătit șpaga cerută, Iacob a primit soluția favorabilă însă a pierdut la recurs, moment în care a cerut banii înapoi. De la momentul la care a pierdut recursul, denunțătorul a început să înregistreze toate convorbirile cu judecătoarea și ceilalți învinuiți și complici.

Ulterior, Costel Iacob a mers cu toate înregistrările la DNA, care a și organizat acțiunea împotriva judecătoarei.

Aceasta a fost dusă la audieri joi, pe 8 decembrie, iar vineri a fost arestată pentru 29 de zile.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările