FOTO Treceri de pietoni marcate doar pe jumătate de stradă la Focşani. Localnic: „E un mod subtil de a ne spune ceva?“

FOTO Treceri de pietoni marcate doar pe jumătate de stradă la Focşani. Localnic: „E un mod subtil de a ne spune ceva?“

Trecere de pietoni trasată până la jumătate

Strada Popa Şapcă, una dintre cele mai circulate din municipiul Focşani, a fost reabilitată recent, după mai bine de un an şi jumătate de lucrări.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu un an întârziere faţă de termenul stabilit, strada Popa Şapcă din Focşani a fost reabilitată complet chiar înainte de începerea noului an de învăţământ. 

Deşi circulaţia se desfăşoară pe un singur sens, se ştie că este o arteră destul de circulată, datorită faptului că acolo se află cea mai numeroasă grădiniţă din oraş, dar şi pentru că această stradă preia de multe ori traficul atunci când bulevardul principal al municipiului este închis.

Dacă asfaltul, proaspăt aşternut în urmă cu o lună, se prezintă în condiţii bune, şochează însă marcajele care au fost făcute în urmă cu două săptămâni.

Acestea sunt demne de momentele cu celebrul personaj român Dorel, nefiind găsită până acum nicio explicaţie pentru modul cum au fost ele desenate. Astfel, trecerea de pietoni din faţa Grădiniţei Nr. 18, realizată în diagonală, a fost trasată doar până la jumătate, la fel şi trecerea de pietoni din dreptul unui cunoscut cabinet medical, mai spre capătul străzii.

 Reprezentanţii Direcţiei de Dezvoltare Servicii Publice, societatea Primăriei responsabilă cu marcajele în oraş, spun că această aberaţie nu le aparţine şi cel mai probabil trasarea marcajelor s-a aflat, prin contract, în sarcina constructorului, adică firma Roman Impex, aparţinând fostului deputat PSD de Vrancea Victor Roman. Acesta nu ne-a răspuns la telefon pentru a lămuri aspectul.

 La rândul său, şeful Serviciului de Investiţii din Primăria Focşani, care ar fi trebuit să urmărească investiţia până la final, nu a fost de găsit pentru a dezlega misterul din jurul acestor treceri de pietoni întrerupe. Nici şeful Poliţiei Rutiere Focşani, care este membru în Comisia pentru Siguranţa Circulaţiei, nu ne-a răspuns la telefon, fiind informaţi că se află în concediu de odihnă. 

Colegii săi însă spun că din punctul lor de vedere trecerile în cauză reprezintă o lucrare nefinalizată, singura explicaţie plauzibilă găsită de ei pentru modul cum se prezintă acestea. Imagini cu trecerile de pietoni trasate pe jumătate au fost postate şi pe reţelele de socializare iar oamenii fac haz pe seama lor.

“Nu înţeleg, e o nouă modă? Ceva New-Age? Trending în domeniul zebrelor? E un mod subtil de a ne spune ceva!? Ce o fi!? Vreau să cred că există o explicaţie elaborată, aia simplă este evidentă!”; “Este prima oară când văd un asemenea marcaj. Mă întreb: am voie sa parchez acolo?”, sau “Nu fiţi răi, s-a terminat vopseaua”, răspunsul venind imediat: ”Ei s-a terminat, unii zic că au furat-o, dar de fapt au băut-o!”.

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările