Contratul de amenajare a spaţiilor verzi din Focşani va ajunge la o firmă privată. Câţi bani sunt în joc

Contratul de amenajare a spaţiilor verzi din Focşani va ajunge la o firmă privată. Câţi bani sunt în joc

Serviciul va fi externalizat

De licitaţie de ocupă Direcţia de Dezvoltare Servicii Publice, instituţie aflată în subordinea Primăriei Focşani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Direcţia de Dezvoltare şi Servicii Publice a demarat procedurile de externalizare a acestui serviciu de întreţinere a spaţiilor verzi. 

De această activitate ar urma să se ocupe, în viitorii patru ani, o firmă specializată, care ar urma să încaseze peste 6,6 milioane de lei.

Contractul va fi împărţit în două loturi, unul vizând cosirea gazonului, strângerea materialului vegetal rezultat, încărcatul în auto, transportul acestuia şi asigurarea depozitării, celălalt lot reprezentând servicii de tundere a arbuştilor ornamentali şi a gardurilor vii, dar şi strângerea materialului vegetal.Firma care va câştiga licitaţia trebuie să aibă oameni şi utilaje.  

Este vorba despre 26 de angajaţi pentru cele două loturi, minim două autobasculante, minim 20 de motocositori şi maşini de tuns, unelte specifice. 

Ofertele se vor depune până la data de 5 mai iar firma declarată câştigătoare "are obligaţia ca până la data încheierii contractului să prezinte lista cu muncitorii calificaţi şi necalificaţi pentru realizarea lucrărilor pentru fiecare LOT, precum şi tipul de angajament pe care îl are cu fiecare muncitor în parte", potrivit caietului de sarcini.  

O astfel de intenţie din partea Direcţiei de Dezvoltare Servicii Publice a existat şi anul trecut, contractul având atunci o valoare de aproape patru milioane de lei. Iniţial, două firme au depus oferte, Gama Verde, condusă de Adrian Oprişan, fratele preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan şi Sedeloil Imex SRL Focşani, apartinând lui Constantin Briazu, un cunoscut al primarului Cristi Misăilă. Niciuna însă dintre firme nu a obţinut însă contractul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările