Povestea impresionantă a unui tată din Craiova, nevoit să îşi lase fetiţele în grija statului, din cauza unui destin cumplit: „Le iubesc din tot sufletul“

Povestea impresionantă a unui tată din Craiova, nevoit să îşi lase fetiţele în grija statului, din cauza unui destin cumplit: „Le iubesc din tot sufletul“

Tatăl a fost nevoit să îşi ducă cele două fiice într-un centru de plasament

Andreea şi Alexandra sunt două surori din Craiova care, în urmă cu aproximativ cinci ani, au fost abandonate de cea care le-a dat viaţă. Tatăl, care abia îşi permite să trăiască de la o zi la alta, a fost nevoit să le lase pe micuţe în grija statului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gabriel Gigi Constantinescu a povestit cu lacrimi în ochi că din cauză că nu a avut un acoperiş deasupra capului a fost nevoit să îşi lase fetiţele în grija statului. Andreea şi Alexandra au fost internat în urmă cu aproximativ cinci ani într-un centru de plasamant. Cele două surori de 7 şi 8 ani îşi roagă tatăl să le ia acasă şi să fie din nou împreună.
 
„Le iubesc din tot sufletul şi îmi doresc să fim din nou o familie, dar în acest moment cel mai bine pentru ele este să locuiească la centrul de plasament. Eu stau într-o cameră de trei metri, nu am curent şi nici apă potabilă. Nu sunt condiţii pentru a putea creşte doi copii. Mi se rupe sufletul când văd că au trecut cinci ani, iar ele sunt tot în grija statului. De fiecare dată când le vizitez mă roagă să le iau acasă. Ele sunt mici şi nu înţeleg cu adevărat care este situaţia. Eu trăiesc o adevărată dramă şi sunt convins că şi peste cinci ani tot într-un centru de plasament vor fi micuţele mele. Nu pot să îmi cumpăr o casă şi nici nu îmi permit să stau cu chirie“, a povestit bărbatul.
 
 
Andreea şi Alexandra se află în grija statului de cinci ani 
 
Andreea şi Alexandra au fost părăsite şi de mama lor, care a plecat în străinătate fără să se uite înapoi. Cele două surori nu au mai văzut-o pe cea care le-a dat viaţă de cinci ani. „Au fost aduse în sistemul de protecţie în urmă cu aproximativ cinci ani. Mama fetiţelor este plecată de mulţi ani în străinătate, iar la timpul preluării nu se cunoştea nimic despre ea. Tatăl nu şi-a abandonat copiii şi a trecut destul de greu peste această despărţire. Motivele medicale l-au determinat să ia această măsură. Nu a mai putut să le asigure nevoiele de bază ale copiilor“, a spus Marinela Dumbravă, purtător de cuvânt în cadrul Direcţiei pentru Protecţia Copilului Dolj.
 
 
Andreea Şi Alexandra sunt vizitate tot timpul de tată lor
 
Gabriel Gici Constantinescu a mai povestit că zilnic trece prin faţa centrului de plasament unde Andreea şi Alexandra sunt internate. „Eu vreau să le văd zilnic, dar acest lucru nu este posbibil. Vin şi mă uit să văd dacă sunt în curte şi se joacă. Măcar aşa pot să le privesc câteva minute fără ca ele să ştie. Este trist ce se întâmplă şi nu doresc ca un părinte să treacă prin ce trec eu“, a mai spus tatăl celor două surori.
 
 
Cine vrea să îl ajute pe Gabriel Gigi Constinescu o poate face la numărul de telefon: 0749.888.578.  
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările