Mentorul elevului „terorist“ din Craiova: „El a venit cu ideea despre ISIS“. Părinţii: „Era în stare să îşi dea viaţa pentru Allah“

Mentorul elevului „terorist“ din Craiova: „El a venit cu ideea despre ISIS“. Părinţii: „Era în stare să îşi dea viaţa pentru Allah“

Luigi Constantin Boicea este cercetat pentru propagandă jihadistă

Luigi Constantin Boicea (17 ani), din Craiova, este acuzat de procurorii DIICOT de propagandă jihadistă. Tânărul s-a convertit, în urmă cu doi ani, la religia musulmană, lunându-şi numele de Omar-al Faruq. Mentorul religioas al adolescentului a povestit cum a ajuns acesta să intre în contact cu adepţi ai ISIS.

Ştiri pe aceeaşi temă

Familia elevului de 17 ani a povestit că, în urmă cu doi ani, băiatul a cunoscut pe internet o persoană de religie musulmană, iar aceasta a fost cea care l-a chemat la moschee pentru a se converti. „Nu am fost de acord cu această cerere şi am avut o contrazicere cu fosta soţie. În urmă cu şase luni, l-am văzut pe Luigi schimbat. În urmă cu un an, el a fost botezat la moschee, însă fără acordul nostru. Noi, părinţii, nu am fost de faţă când a avut loc acest ritual. L-au convertit şi i-au schimbat numele în Omar. Am început să mă îngrijorez în urmă cu două luni, când a postat pe internet imagini cu nişte musulmani care decapitează alte persoane. Era de acord cu o parte dintre atentatele care au avut loc şi era violent cu toată lumea care îi ataca religia. El spunea că atât părinţii, cât şi familia lui este pe ultimul loc. Primul este Allah, al doilea este Mahomed, iar al treilea este Coranul. Mi-a spus că era în stare să îşi dea viaţa pentru Allah“, a povestit tatăl lui Luigi.

Mentorul elevului din Craiova a povestit cum s-au cunoscut cu adolescentul.

„Omar sau Luigi a dat de mine pe un grup islamic. Sunt aproape doi ani de atunci. Era interesat de Siria. El mi-a venit cu ideea de ISIS. A început să-mi dea nişte link-uri. Am rămas şocată. Despre ISIS nişte poveşti din astea prin care ei intraseră şi ajutaseră lumea. Şi-mi spune: Nu, că ei au un site oficial. Şi tu ce cauţi pe site-ul lor oficial. Ţie ţi se pare că ştii totul despre islam. Cum ai să judeci toate prostiile astea care se întâmplă acolo? Tu îţi dai seama ce faci? Şi el a zis nu, că ei au dreptate. Tot căutând despre Siria, simpatizanţi ISIS sunt sigură că a cunoscut. Lui i s-a părut că ei sunt foarte drepţi, că fac ordine că e o lume perfectă“, a povestit Maya Damian pentru România TV.

Maya Damian a precizat că Luigi Constantin Boicea s-a convertit la noua religie împotriva voinţei părinţilor săi.  „Convertirea la islam este un lucru foarte simplu. Ai nevoie doar de doi martori şi spui o formulă, adică nu există altă divinitate în afară de Allah. Mohammed este trimisul lui Allah. Atât“, a mai povestit Maya Damian.

Elevul din Craiova şi-ar fi arătat disponibilitatea de a lupta în zonele controlate de ISIS sau de a deveni martir al Statului Islamic sau în state din Europa unde această grupare teroristă este prezentă. El a studiat modalitatea în care se pote face o bombă artizanală, dar şi de unde poate fi cumpărat armament.

„Mărturisesc că Dumnezeu este unul unic şi Mohamed este profetul lui. După aceea am devenit altă persoană şi am devenit musulam. Mulţumesc Domnului că am renunţat la tot ce era mai rău în mine: tutun, alcool, curvăsărie şi droguri. Mama mea, când m-a văzut cum mă port, a încercat să afle şi ea despre Islam“, a mărturist elevul din Craiova. Luigi Constantin Boicea este cercetat sub control judiciar pentru propagandă jihadistă. Tânărul a fost trimis la un noul control psihiatric, pentru a se stabili dacă are discernământ.  

Vă mai recomandăm:

Tânărul jihadist din Craiova a fost trimis la un nou control psihiatric. Procurorii i-au prelungit controlul judiciar

VIDEO Tânărul din Craiova acuzat de propagandă jihadistă „mergea la moschee, se ruga toată ziua şi o ţinea întruna că se duce în Israel“

Portretul lui Omar, elevul din Craiova suspectat de propagandă jihadistă. Tatăl adolescentului: „Era în stare să îşi dea viaţa pentru Allah“


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările