Omar, elevul „terorist“ din Craiova cercetat pentru propagandă jihadistă, denunţat de mamă la Poliţie. Băiatul era violent în familie - surse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luigi Constantin Boicea a fost reţinut, luni, de procurorii DIICOT. FOTO: David Muntean
Luigi Constantin Boicea a fost reţinut, luni, de procurorii DIICOT. FOTO: David Muntean

Luigi Constantin Boicea, elevul de 17 ani din Craiova suspectat de propagandă jihadistă, a fost denunţat la Poliţie chiar de mama lui, au declarat, pentru „Adevărul”, surse din anchetă. Femeia le-a povestit, în urmă cu mai multe luni, oamenilor legii că fiul său are un comportament neadecvat de când s-a convertit la Islam, devenind violent cu membrii familiei.

Amănunte noi despre cazul lui Luigi Constantin Boicea, adolescentul în vârstă de 17 ani din Craiova, reţinut, luni, de procurorii DIICOT şi eliberat, marţi, sub control judiciar, pentru acte de terorism şi propagandă jihadistă, ar fi avut un comportament violent faţă de unii dintre membrii familiei lui. Surse din anchetă au precizat, pentru ”Adevărul”, că cea care l-ar fi denunţat pe băiat, cu mai multe luni în urmă, ar fi fost chiar mama acestuia, Simona Daşoveanu, care s-a plâns Poliţiei că Luigi, botezat ”Omar” după ce a trecut, acum doi ani, de la religia ortodoxă la cea musulmană, îşi schimbase comportamentul şi devenise foarte violent inclusiv cu ea. 

Băiatul era crescut doar de mama sa, despărţită de tatăl asolescentului. Luigi şi mama sa locuiau împreună cu bunicul băiatului, Ion Constantin Daşoveanu. Luigi, botezat Omar după ce a ales religia musulmană, l-a îngrijorat şi pe tatăl lui cu preocupările sale pentru Islam, susţinând că, pentru el, Mahomed, Allah şi Coranul reprezintă totul.

„El a cunoscut pe internet o persoană de religie musulmană, iar această persoană l-a chemat la moschee pentru a se converti la această religie. Nu am fost de acord cu această cerere şi am avut o contrazicere cu fosta soţie. În urmă cu şase luni, l-am văzut pe Luigi schimbat. În urmă cu un an, el a fost botezat la moschee, însă fără acordul nostru. Noi, părinţii, nu am fost de faţă când a avut loc acest ritual. L-au convertit şi i-au schimbat numele în Omar”, a spus a povestit tatăl lui Luigi, Marin Boicea (foto jos), ieşit recent din închisoare.

tata terorist craiova omar  luigi
”Am început să mă îngrijorez în urmă cu două luni, când a postat pe internet imagini cu nişte musulmani care decapitează alte persoane. Era de acord cu o parte dintre atentatele care au avut loc şi era violent cu toată lumea care îi ataca religia. El spunea că atât părinţii, cât şi familia lui este pe ultimul loc. Primul este Allah, al doilea este Mahomed, iar al treilea este Coranul. Mi-a spus că era în stare să îşi dea viaţa pentru Allah“, a mai povestit tatăl adolescentului.

„Este la vârsta teribilismului”

Pe de altă parte, „Omar” avea un comportament normal faţă de alte persoane cu care intra în contact, vecinii lui ştiindu-l ca pe un băiat liniştit. „Era prieten cu fiica mea şi venea des pe la noi în vizită. Niciodată nu ne-a spus că s-a convertit la Islam şi nici nu ne-a vorbit despre Allah. Am rămas suprins când am aflat pentru ce a fost reţinut. Era un copil cuminte şi respectuos, dar eu nu ştiu cum se comporta în familie. Nu îl cred în stare să comită el acte de terorism. Nu cred că ştia el cum se poate fabrica o bombă“, a spus Doru Tănăsie, vecinul lui Luigi.

Profesorii şi colegii de şcoală ai lui Luigi, elev la Liceul Auto din Craiova, nu cred că adolescentul fi fost în stare să comită acte de terorism. „Este la vârsta teribilismului, când copiii trebuie judecaţi mai cu indulgenţă. Poate să conştientieze greşeala şi poate se îndreaptă“, a spus un profesor suplinitor de la liceul unde învaţă Luigi. Tânărul ridicat de DIICOT era cunoscut printre colegi ca un mare pasionat de fotbal, având un talent aparte la acest sport, însă a fost nevoit să renunţe la a-l practica după ce, în urmă cu cinci ani, a fost depistat cu daibet.

„Era în primii zece jucători şi avea talent. Am rămas suprins când am aflat ce s-a întâmplat. El a renunţat la fotbal imediat după ce s-a îmbolnăvit de diabet. Venea la antrenament tot timpul însoţit de mama lui. Nu avea un comportament nedecvat“, a spus Paul Răducan, preşedintele Academiei de Fotbal Gică Popescu. 

Citeşte mai multe informaţii despre "jihadistul oltean":

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite