Tânărul jihadist din Craiova a fost trimis la un nou control psihiatric. Procurorii i-au prelungit controlul judiciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânărul jihadist a fost dus la o nouă expertiză psihiatrică
Tânărul jihadist a fost dus la o nouă expertiză psihiatrică

Luigi Constantin Boicea, în vârstă de 17 ani, din Craiova, este cercetat pentru propagandă jihadistă online pentru gruparea Stat Islamic (ISIS). Tânărul a fost pus sub control judiciar pe data de 9 decembrie 2015 de procurorii DIICOT.

Elevul acuzat de propagandă jihadistă a fost supus anul trecut unei expertize psihiatrice la INML, iar un raport preliminar aarătat faptul  că minorul are discernământ.  

Luigi Constantin Boicea din Craiova este suspectat de ofiţerii SRI şi de procurorii DIICOT că făcea propagandă reţelei teroriste Stat Islamic şi că a convins mai multe persoane să devină adepţi ISIS. Şi pentru a fi mai convingător a împrumut şi numele unui terorist Al-Qaeda, ucis în 2006: Omar al Faruq. Adolescentul a fost reţinut aseară după ce în cursul zilei procurorii DIICOT au descins la locuinţa acestuia. Mai multe documente, materiale de propagandă islamistă şi sisteme informatice au fost ridicate pentru a fi analizate în anchetă. „Purta în public ţinută specifică musulmanilor şi se afişa pe reţelele de socializare cu însemne ale Statului Islamic. Din momentul radicalizării sale, şi-a creat mai multe conturi pe reţelele de socializare, încercând la început să intre în contact cu adepţi sau membri ai Statului Islamic, iar după radicalizarea profundă, a ajuns să convingă noi persoane prin propagandă şi promovare a islamismului extremist să devină adepţi ai ISIS”, susţin anchetatorii.  

Trimis la o nouă expertiză psihiatrică

Elevul acuzat de propagandă jihadistă a fost trimis la un nou control la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML). Procurorii DIICOT i-au prelungit controlul judiciar pentru încă o perioadă de 30 de zile.

Luigi Constantin Boicea s-a covertit, în urmă cu doi ani, la Islamism. „Mărturisesc că Dumnezeu este unul unic şi Mohamed este profetul lui. După aceea am devenit altă persoană şi am devenit musulam. Mulţumesc Domnului că am renunţat la tot ce era mai rău în mine: tutun, alcool, curvăsărie şi droguri. Mama mea, când m-a văzut cum mă portm a încercat să afle şi ea despre Islam“, a mărturist elevul din Craiova.

Mai citeşte şi

Portretul lui Omar, elevul din Craiova suspectat de propagandă jihadistă. Tatăl adolescentului: „Era în stare să îşi dea viaţa pentru Allah“

VIDEO Tânărul din Craiova acuzat de propagandă jihadistă „mergea la moschee, se ruga toată ziua şi o ţinea întruna că se duce în Israel“
 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite