Dosar penal pentru moarte suspectă în cazul femeii care a murit în spital de la o injecţie cu Piafen

Dosar penal pentru moarte suspectă în cazul femeii care a murit în spital de la o injecţie cu Piafen

Familia femeii susţine că a murit din cauza unei injecţii

O femeie în vârstă de 67 de ani, din comuna doljeană Cerăt, a murit în urmă cu o săptămână la spital, după ce a  intrat în şoc anafilactic. Rudele susţin că o asistentă i-a administrat un medicament la care era alegică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Otilia Constantin, de 67 de ani, din Cerăt, a fost internată în urmă cu o săptămână la Spitalul din Segarcea, pentru o operaţie la picior. Rudele femeii au declarat că aceasta le-a spus cadrelor medicale că este alergică la un anumit medicament, însă o asistentă nu a ţinut cont de acest lucru şi i-a administrat o injecţie cu Piafen. Pacienta a intrat în şoc anafilactic şi a murit.

„Pacienta ar fi fost alergică la Algocalmin, iar o asistentă i-a administrat Piafen şi a intrat în şoc. Sigur, sută la sută va fi traă la răspundere cel care a greşit. Până la desfacerea contractului de muncă“, a spus Doru Golifiţă, directorul Spitalului din Segarcea.

Oamenii legii au deschis dosar penal pentru moarte suspectă. Dosarul va ajunge astăzi pe masa procurorilor, iar aceştia vor stabili dacă extind cercetările şi pentru neglijenţă şi culpă medical.

Familia femeii a declarat că o să depună plângere şi la Colegiul Medicilor împotriva asistentei din cadrul Spitalului Segarcea. „Şi mama, şi eu i-am spus că este alergică la Piafen. Asistenta nu ne-a ascultat şi i-a administrat o fiola de Piafen, iar în câteva minute a decedat. Ea a omorât-o şi trebuie să plătească pentru ce a făcut. S-a dus la spital pe picioarele ei, iar acum am adus-o acasă în sicriu“, a povestit Verona Constantin.

        
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările