EXCLUSIV Cine este omul care a descoperit maşina lui Dincă, după aproape 12 ore de la apelul Alexandrei la 112

EXCLUSIV Cine este omul care a descoperit maşina lui Dincă, după aproape 12 ore de la apelul Alexandrei la 112

În ziua descinderii, 26 iulie, ora 6,00, poliţiştii au găsit maşina în curtea lui Dincă

Zeci de poliţişti din Caracal şi Slatina au încercat ore întregi, fără succes, să afle în ce maşină s-a urcat Alexandra când a fost răpită. Gafele făcute de oamenii legii în cazul fetei de 15 ani din Dobrosloveni sunt  halucinante. Procurorii i-au sunat pe poliţişti şi i-au avertizat că acest caz nu este de competenţa lor şi sunt obligaţi să înregistreze urgent dosarul penal la Parchet.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primii care au aflat că Alexandra Măceşanu nu s-a mai întors acasă au fost poliţiştii din Dobrosloveni. Aceştia şi-au anunţat superiorii, dar au urmat ore întregi de bâjbâială. Toate pistele pe care mergeau erau greşite.

În ziua de 25 iulie, după ce Alexandra sunase la 112, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, Cătălin Zăvoianu, l-a apelat în jurul orei 15.00 pe şeful de post din Dobrosloveni şi i-a spus să facă urgent demersurile necesare pentru a înregistra dosarul la Parchet. Aşa se face că abia la ora 15.30 a fost înregistrat dosarul penal sub numărul unic 297/P/2019, pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. Cauza a fost atribuită procurorului Cristian Ovidiu Popescu.

„Domnul procuror Popescu a fost chemat de acasă şi a venit, i s-a prezentat speţa, i s-a arătat tot ce s-a făcut până în acel moment. Adică, nimic concret. Se verificaseră şi nişte imagini de pe camerele de supraveghere, dar toate pistele erau greşite. Domnul procuror a întrebat de unde se bănuieşte că a fost răpită Alexandra şi i s-a răspuns din zona Liceului Mihai Viteazul. Atunci dânsul a sunat pe cineva care avea un cabinet de ginecologie pe lângă liceu şi persoana respectivă i-a indicat exact unde sunt camerele de supraveghere. Maşina argintie care era căutată de atâtea ore a fost găsită. Se vedeau însă doar ultimele două litere de la numărul de înmatriculare Y şi W. Ăsta-i adevărul. Domnul procuror Popescu a descoperit maşina”, a declarat chiar unul dintre poliţiştii implicaţi în anchetă.

Au fost analizate apoi toate combinaţiile de numere şi litere. Într-un final, s-a stabilit că autoturismul căutat este un Renault Megane argintiu, cu numărul de înmatriculare OT – 48 – WYW şi aparţine lui Dincă Gheorghe din Caracal, în vârstă de 66 de ani. Certitudinea că Alexandra a urcat în această maşină a existat abia în jurul orei 23,00, adică după 12 ore de la apelul fetiţei la 112.

Procurorul Popescu a fost suspendat din funcţie, în urma deciziei de pe 1 august a Secţiei pentru procurori a CSM, întrunită pentru a discuta cazul lui, după ce Inspecţia Judiciară a început ancheta disciplinară pe numele lui. Inspecţia Judiciară îl acuză de exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă pentru că nu a permis intrarea în locuinţa lui Gheorghe Dincă înainte de ora 6:00 dimineaţa în locuinţa suspectului Dincă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: