Ce se întâmplă în organism după un pahar de suc accidulat. Benzonatul de sodiu şi efectele lui devastatoare

Ce se întâmplă în organism după un pahar de suc accidulat. Benzonatul de sodiu şi efectele lui devastatoare

Băuturile accidulate ne afectează grav sănătatea Foto: Arhivă

Consumul regulat de băuturi carbogazoase poate avea efecte nocive la fel ca fumatul. Specialiştii susţin că un pahar de suc accidulat consumat zilnic creşte riscul de accident vascular.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicii nutriţionişti susţin că benzonatul de sodiu care se găseşte în băuturile accidulate scade nivelul de potasiu din corp. „Oamenii trebuie să înţeleagă că sucurile accidulate sunt dăunătoare pentru organism. Pe lângă benzonatul de sodiu, mai conţin şi acid fosforic, care duce la apariţia problemelor renale“, a spus medicul nutriţionist Cristina Vâlceanu.

Ce efecte periculoase au sucurile accidulate asupra organismului:

- Benzonatul de sodiu se găseşte în băuturile carbogazoase, iar o astfel de cantitate mare consumată zilnic duce la apariţia urticariei, astmului şi eczemelor.

- În momentul în care ajungem să consumăm un pahar de suc accidulat pe zi riscăm să avem un impact negativ asupra smalţului dinţilor. Acidul fosforic creşte şi creşte şi riscul osteoporozei. 

- Sucurile accidulate conţin sirop de porumb bogat în fructoză, care creşte riscul apariţiei diabetului şi a bolilor cardiovasculare.

- Specialiştii susţin că un pahar de suc accidulat consumat zilnic provoacă arsuri la stomac din cauză substanţele conţinute neutralizează acizii din stomac. 

Specialiştii ne atrag atenţia că în momentul în care ajungem să consumăm zilnic băuturi carbogazoase vom deveni dependeţi de aceste lichide.

Putem înlocui sucurile accidulate cu apă, suc din fructe, ceai sau lapte. Aceste băuturi nu pun sănătate în pericol şi conţin vitamine şi minerale esenţiale pentru organism, a mai precizat medicul nutriţionist Cristina Vâlceanu.

Mai citeşte şi:

Băuturile carbogazoase îndulcite accelerează îmbătrânirea celulară şi scurtează viaţa cu 4,6 ani 

INFOGRAFIE Minciunile răspândite de Coca-Cola despre aspartam, îndulcitorul „dietetic“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: