Căderea părului ascunde uneori o problemă gravă de sănătate. Motivele pentru care putem rămâne fără podoaba capilară

Căderea părului ascunde uneori o problemă gravă de sănătate. Motivele pentru care putem rămâne fără podoaba capilară

Motivul pentru care ne cade părul poate ascunde o boală Foto: cadereaparului.ro

Căderea părului şi subţierea firului se întâmplă din cauza stresului, sarcinii, prea multe vitamine, prea puţine proteine sau atunci când avem grave probleme de sănătate. Bărbaţii sunt mai predispuşi să îşi piardă podoaba capilară, însă nici femeile nu scapă de această problemă.

Medicii susţin că, indiferent dacă vorbim de subţierea firului sau căderea părului, tratamentul trebuie stabilit în funcţie de identificarea problemelor. Este absolut normal să pierdem 100 de fire de păr pe zi, însă atunci când observăm că situaţia s-a înrăutăţit există riscul apariţiei unor boli: dereglări hormonale sau chist ovarian. „Vârsta este una dintre cauzele care duce la căderea părului, iar bărbaţii sunt mai predispuşi să îşi piardă podoaba capilară. 40% dintre bărbaţi se confruntă cu această situaţie înainte de vârsta de 40 de ani. Este bine de ştiut că alimentaţia necorespunzătoare duce la apariţia carenţelor nutriţionale, iar din această cauză firul de păr se subţiază, dar şi începe să cadă masiv“, a spus medicul Iulia Toma
 
Motivele pentru care ne cade părul:
 
- Femeile însărcinate pot rămâne cu anumite traume din cauza durerilor suportate în timpul naşterii, iar acest lucru poate duce la pierderea masivă a părului. 
 
- Stresul emoţional poate duce la subţierea firului, dar şi la căderea părului. În momentul în care scăpăm de această stare emoţională negativă, părul reintră în normal.
 
- Medicii susţin că lipsa de proteine din organism poate duce la căderea părului. Este indicat să includem în meniul zilnic următoarele alimente: carne, ouă, peşte.
 
- Femeile cu vârsta cuprinsă între 20 - 49 de ani suferă de anemie ca urmare a lipsei de fier din organism. Acest lucru duce la subţierea firului de păr, dar şi la căderea masivă a podoabei capilare.
 
- Persoanele care au o tiroidă leneşă pot avea probleme cu căderea părului din cauză că nu sunt produşi suficienţi hormoni care să ajute metabolismul, iar podoaba capilară are în aceste condiţii de suferit.
 
- Dietele drastice privează corpul de vitaminele şi mineralele necesare, iar din această cauză apar numeroase probleme. Părul poate avea cel mai mult de suferit. 
 
Medicii au mai precizat că persoanele care suferă de bulimie sau anorexie îşi pot pierde podiaba capilară din cauza alimentaţiei necorespunzătoare, dar şi a stresului emoţional la care îşi supun organismul. Orice problemă medicală aveţi, în primul rând trebuie să consultaţi un medic.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările