Şase angajaţi din cadrul Direcţiei de Taxe şi Impozite Craiova, arestaţi pentru fapte de corupţie. Inspectorii au şters din evidenţa fiscală sute de amenzi

Şase angajaţi din cadrul Direcţiei de Taxe şi Impozite Craiova, arestaţi pentru fapte de corupţie. Inspectorii au şters din evidenţa fiscală sute de amenzi

Angajaţii din cadrul Direcţiei de Taxe şi Impozite au adus un prejudiciu bugetului local de 650.000 de lei

Zece inspectorii din cadrul Direcţiei de Taxe şi Impozite Craiova sunt acuzaţii că au şters din evidenţa fiscală sute de amenzi şi au acordat facilităţi fiscale unor persoane care nu au avut dreptul. Angajaţii instituţiei au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar ieri au fost prezentaţi în faţa instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alături de cei zece ispectori în faţa instanţei au fost aduşi şi alţi patru foşti angajaţi din cadrul Direcţiei de Taxe şi Impozite Craiova. Magistraţii Judecătoriei Craiova au dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a următorilor inculpaţi: Vasilica Iuliana Bumbac, Claudia Mariana Bogoi, Lucica Păsărică, Georgeta Mitroi, Elena Munteanu, Simon Octavian Cojocaru.

Inculpaţii Andreea Beldeanu Gegiu, Petria Corina Coandă, Ioana Moraru, Anca Valentina  Cătănescu, în arest la domiciliu.Instanţa a respins propunerea de arestare preventică în cazul lui: Daniel Petrişor Stepan, Luminiţa Predoaică, Graţiela Ileana Guşiţă, Lilioară Piciu.

Aanchetatorii au stabilit că în perioada 2007-2014 cele 14 persoane au şters din evidenţa fiscală informatizată mai multe debite din amenzi, în baza unor sentinţe civile fictive şi a unor chitanţe nereale.De asemenea, funcţionarii sunt suspectaţi că au acordat nejustificat facilităţi fiscale unor persoane care nu aveau dreptul şi care nu se încadrau în prevederile legale ori au anulat mai multe chitanţe prin care au fost încasate taxe judiciare de timbru, pentru a obţine beneficii materiale. Prejudicial adus bugetului local este de aproximativ 650.000 de lei.

Inspectorii cercetaţi pentru fapte de corupţie au fost daţi afară din cadrul instituţiei, însă au fost reîncadraţi în urma unor hotărâri ale instanţelor de judecată. „Le-am dat acestor angajaţi calificativul nesatisfăctor la evaluare, adică nota 1. Acest lucru echivala cu decăderea lor din funcţia publică. Toţi au câştigat în instanţă şi s-au întors înapoi la lucru, continunând aceleaşi practici”, a spus Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei.

24 de percheziţii domicilare au avut loc, joi dimineaţă (22 ianuarie 2015), în Craiova, la Direcţia de Taxe şi Impozite şi la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea infracţiuni de fraude informatice, fals, intelectual, înşelăciune şi abuz în serviciu.

  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările