VIDEO Turmă de oi mânată pe Autostrada Soarelui prin ceaţa densă. Cioban, către un şofer revoltat: „Brânza îţi place!?“

VIDEO Turmă de oi mânată pe Autostrada Soarelui prin ceaţa densă. Cioban, către un şofer revoltat: „Brânza îţi place!?“

Ciobani cu turma de animale pe Podul de la Cernavodă pe Autostrada Soarelui Sursa Ovidiu Bufnilă

Şoferii de pe Autostrada Soarelui sunt supuşi constant unui risc major, deoarece ciobanii aleg să traverseze Dunărea ducându-şi turmele pe calea rutieră pe care se circulă cu viteză foarte mare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania Naţională de Drumuri spune că nu reuşeşte să pună capăt acestui obicei periculos. Riscul este cu atât mai mare, cu cât păstorii şi animalele apar în calea maşinilor inclusiv pe timp cu ceaţă densă.

Un şofer a filmat turma de oi care trece podul de la Cernavodă, pe Autostrada Soarelui, în condiţiile în care vizibilitatea este extrem de redusă. Judeţele din Dobrogea şi Bărăgan sunt sub avertizare de Cod Galben de ceaţă. 

Ovidiu Bufnilă, de la Societatea Ornitologică Română, era pasager în maşina care s-a întâlnit cu turma de oi în zona intens tranzitată de maşini şi de ciobani cu animale. 

„Cernavodă. Nu a răsărit soarele. Ceaţă. Autostrada plină de oi. Frânele rezistă“, a scris el în dimineaţa de marţi, 28 ianuarie, postând pe Facebook o înregistrare video care arată cum circulă turma ocupând şoseaua. 

Şoferul îl întreabă pe cioban dacă are voie să circule pe acolo, iar acesta îi aruncă o vorbă: „Da' ce-are? Da' tu ai voie? Brânza îţi place!?“. 

 

 

Direcţia de Drumuri şi Poduri (DRDP) Constanţa spune că mereu trebuie să intervină pe Autostrada Soarelui, pentru a îndepărta ciobanii cu turme care pasc aproape de parapetul metalic:

„Este o problemă cu care ne confruntăm aproape zilnic. Ciobanii rup gardul de protecţie şi îşi mână animalele spre aceste zone, punând în pericol siguranţa traficului. Se întâmplă atât pe Autostrada A2, cât şi pe A4 (Ovidiu-Agigea). Pe lângă verificarea permanentă a integrităţii gardului de protecţie pe toată zona de administrare, Secţia Autostrăzi a D.R.D.P. Constanţa a facut numeroase sesizări la poliţie, dar fenomenul continuă. Vă rugăm să circulaţi cu atenţie!“. 

Pe aceeaşi temă: 

VIDEO O turmă de oi a încurcat circulaţia pe Autostrada Soarelui. Mioarele treceau podul de la Cernavodă, mânate de ciobani ca pe câmp

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: