VIDEO Toată povestea „Ziua Izabellei“. Cum a devenit virală pe internet gafa unei copile din Constanţa care s-a trezit cu 90.000 de musafiri la petrecere

VIDEO Toată povestea „Ziua Izabellei“. Cum a devenit virală pe internet gafa unei copile din Constanţa care s-a trezit cu 90.000 de musafiri la petrecere

Pagina evenimentului de la care a pornit totul. FOTO Facebook

O adolescentă din Constanţa a ajuns vedetă în toată ţara, după ce a încercat să-şi facă un profil pe reţeaua socială Facebook. Neştiind să-şi adauge ziua de naştere şi încercând să fenteze reţeaua socială, care are reglementări clare în privinţa vârstei utilizatorilor, copila de maximum 13 ani a reuşit să invite, de ziua ei, 90.000 de oameni, toţi confirmându-şi prezenţa online la evenimentul „Ziua Izabellei”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ziua Izabellei” sau cum să faci dintr-o greşeală copilărească un adevărat viral pe internet. Aşa se poate descrie, pe scurt, păţania unei copile din Constanţa, care, încercând să îşi facă un cont pe reţeaua socială Facebook, a reuşit să invite la ziua ei de naştere toţi prietenii virtuali. În mai puţin de 24 de ore, postarea a cucerit internetul şi 90.000 de oameni îşi anunţaseră prezenţa la eveniment. 
 
La asta au contribuit şi sutele de glume de tip „meme”, adică o poză cu text amuzant, cu răspândirea uriaşă, de tip viral, pe Internet).
 

 
 

Trei ceasuri rele

Fata care a dus la noul viral online nu are mai mult 13 ani, iar pagina ei de Facebook a fost realizată împreună cu Sara, o altă adolescentă din Constanţa. Minorele au postat două fotografii şi, atunci când au setat data de naştere, au ales meniul care programează un eveniment. Astfel, Izabella şi-a întrebat prietenii virtuali „Cine vrea să vină la ziua mea?” şi, din greşeală, i-a invitat pe toţi cei aflaţi pe Facebook.
 
Preţ de câteva ore, nimeni nu i-a răspuns, dar, când au făcut-o, au început şi ei să invite alte persoane la evenimentul programat pe 14 martie 2015. În seara de luni, 12 ianuarie, numărul celor care îşi exprimau intenţia de a da curs invitaţiei creştea exponenţial de la un minut la altul. Până în dimineaţa de marţi cifrele s-au triplet, ajungând de la 30 de mii la 90.000 de posibili participanţi la „Ziua Izabellei”.
 
Nimeni nu a verificat, însă, faptul că locaţia în care era anunţată petrecerea era o casă abandonată. Imobilul, destul de mare, este situat pe Strada Pictor Ştefan Luchian, în cartierul Dacia din Constanţa, chiar lângă cele „Trei ceasuri rele”, o statuie modernă pe care sunt montate trei ceasuri digitale, acum nefuncţionale. Clădirea, care pare să fi costat milioane de euro, este, de altfel, singura de pe strada Ştefan Luchian din oraş şi este înconjurată de blocuri de locuinţe în care stau mai mult pensionari.
 
Gardul de lemn al casei a început să se rupă, iar jgheaburile şi burlanele de ploaie au fost furate. Vecinii spun că vila a aparţinut unui cetăţean din Năvodari care a plecat în Franţa. Acesta ar fi vândut-o altcuiva şi de atunci casa nu este locuită.
 

 

„Meme” de România: şi Obama vine la Izabella

În mediul online, un „meme” (citit „miim” - n.r.) este o fotografie sau un video care se răspândeşte viral, adică cu viteză mare printre foarte mulţi cititori, şi este apreciat pentru că are ceva amuzant. Românii au reacţionat imediat la gafa puştoaicei de la malul mării şi au transformat totul într-o serie de meme-uri. Astfel, au apărut imagini cu preşedinţii Klaus Iohannis şi Barack Obama, care voiau să participe la eveniment, precum şi cu artişti din toată lumea care ar fi vrut să fie prezenţi la petrecere. Textele amuzante care însoţeau fotografiile cu celebrităţi sau grămezi de oameni care se grăbeau să se urce într-un tren pentru a ajunge la „Ziua Izabellei” au făcut ca povestea să se răspândească viral pe Internet. 

Poliţiştii constănţeni au aflat de la jurnaliştii „Adevărul” despre petrecerea care a devenit subiect de glumă pe Internet, dar surse din Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa au declarat că nu avem de a face cu o infracţiune sau contravenţie, în acest caz. Fata, care a postat evenimentul pe internet, şi-a dezactivat între timp pagina de Facebook, iar o invitaţie la petrecerea ei sau încălcarea regulilor Facebook privint vârsta minorilor nu pot duce la un dosar penal.
 
 

Petreceri virale, terminate în arest

Petrecerile pornite dintr-o gafă şi popularizate pe Facebook nu sunt un subiect nou. În septembrie 2012, poliţiştii din Olanda au fost chemaţi să intervină după ce şase tineri au fost răniţi la un eveniment similar. Nu mai puţin de 3.000 de adolescenţi au participat la petrecerea anunţată de o fată din Amsterdam, iar 20 dintre ei au fost arestaţi pentru violenţe. 
 
Într-un alt caz similar din Australia, pagubele au ajuns la 20.000 de dolari. Poveştile au ajuns să fie chiar subiect de film. Pelicula „Project X”, lansată în 2012, tratează subiectul unei petreceri virale, care scapă de sub control.
 
 

Pagina evenimentului care a devenit virală. FOTO Facebook

Imagini din aceeasi galerie
 • Pagina evenimentului care a devenit virală. FOTO Facebook
 • Casa părăsită în care se presupune că ar fi avut loc petrecerea. FOTO Adevărul
 • Preotul viral. FOTO Facebook
 • Grabă mare către Constanța. FOTO Facebook
 • Cine mai vine la Ziua Izabellei? FOTO Facebook
 • Numai vedete la Ziua Izabellei
 • Aglomerație de virale
 • Mai e loc și pentru el? FOTO Facebook
 • Cristi din Banat nu putea să lipsească. FOTO Facebook
 • Orice mijloc de transport este bun. FOTO Facebook
 • Vârsta nu contează. FOTO Facebook
 • Scena Rock are numai nume mari. FOTO Facebook
 • Măcar la Ziua Izabellei să se bucure. FOTO Facebook
 • Obama e circumspect. FOTO Facebook
 • David Guetta e dezamăgit. FOTO Facebook
 • The Rock este pe listă. FOTO Facebook
 • Cu sau fără mascați. FOTO Facebook
 • Mazăre a căzut pe planul doi. FOTO Facebook
 • O petrecere de neratat. FOTO Facebook
 • Hmmmm... . FOTO Facebook
 • Nelson Mondialu e pe gânduri. FOTO Facebook
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările