FOTO Ziua Izabellei, evenimentul viral care aduce zeci de mii de oameni la Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mobilizarea pe Facebook poate să capete aspecte amuzante. Un eveniment postat de o adolescentă din Constanţa a reuşit să strângă în scurt timp câteva zeci de mii de susţinători. "Ziua Izabellei" a pornit de la o greşeală nevinovată a unei fete care nu ştia să folosească Facebook, iar postarea a ajuns viralul României.

Iza şi Sara sunt două bune prietene. Cel puţin aşa reiese din pagina lor de Facebook. Fetele au încercat să evite regulile Facebook care spun că nu ai voie să-ţi faci o pagina de profil până la vârsta de 16 ani. Atunci când au setat datele de naştere, fetele au publicat informaţia ca un eveniment. Aşa a apărut "Ziua Izabellei". 

Citeşte şi: EXCLUSIV FOTO Ziua Izabellei. Încep să curgă darurile de fiţe pentru fata din Constanţa care a înnebunit Internetul. 155.000 de oameni vor să vină la ziua ei

VIDEO Toată povestea ”Ziua Izabellei”. Cum a devenit virală pe internet gafa unei copile din Constanţa care s-a trezit cu 90.000 de musafiri la petrecere

Cine este Izabella? Povestea fetei din Constanţa care a devenit celebră pe tot Internetul 

Adolescenta a anunţat că pe 14 martie 2015 are loc ziua ei şi că petrecerea este organizată la ea acasă. Nu a avut răbdare să-şi invite prietenii apropiaţi, aşa că a apăsat butonul "Invite all". De aici şi până la un eveniment care s-a răspândit viral a mai fost doar un pas. 

Nimeni nu ştia, însă, cine este Izabella şi ce înseamnă "Ziua Izabellei", dar 57.000 de persoane au confirmat că vor ajunge la petrecerea anunţată într-o casă din zona Dacia, din Constanţa. 

Câteva ore mai târziu, adolescentele au postat un mesaj nou pe Facebook, dar asta nu a împiedicat şi mai multă lume să se alăture petrecerii. "Doar ca să ştiţi, eventurile nu erau nici macar 0% reale! Totul a pornit dintr-o greşeală. Iza a creat evenimentele, dar erau pur şi simplu zilelele noastre de naştere! Adică nu invitaţi, nu petrecere, nu cadouri! Lumea a înţeles exact pe dos. Chestia asta o luase razna rău de tot, şi tot FB era infestat cu aşa ceva. Va rugăm să ne scuzaţi ca v-am creat iluzii. Nu va fi nicio petrecere!"

Meme şi virale

Glumeţii Internetului românesc au folosit ocazia pentru a transforma evenimentul într-un Meme (poză cu text amuzant, care se transmite viral, în cazul de faţă). Doar că, de această dată, nu avem un singur Meme, ci câteva zeci sau sute: de la confirmări fictive de participare venite din partea lui Justin Bieber, David Guetta, Cristiano Ronaldo, Klaus Iohannis sau ale unor vedete TV din România până la adaptarea unor Meme din Occident la evenimentul Izabellei.

Cifrele confirmărilor de participare cresc şi ele exponenţial. Luni seara, invitaţii care şi-au manifestat interesul pentru participare la petrecerea fictivă a crescut de la 46.000 la 57.000, în doar jumătate de oră.

Petreceri virale

Ideea petrecerilor virale nu este nouă. În septembrie 2012, Poliţia olandeză a fost nevoită să intervină, după ce şase persoane au fost rănite la un eveniment similar. O fată din Amsterdam a postat evenimentul pe Facebook şi 3.000 de persoane au dat buzna într-un orăşel cu numai 18.000 locuitori. Oamenii legii au fost nevoiţi să aresteze 20 de participanţi care au devenit violenţi.

O petrecere programată în Australia a fost anulată, după ce 200.000 de oameni au anunţat că vor participa. Greşeala sărbătoritei a fost că şi-a postat numărul de telefon pe Internet şi a fost bombardată cu telefoane şi mesaje. O altă situaţie celebră a avut loc tot în Australia. 500 tineri au participat la o petrecere anunţată pe reţeaua de socializare MySpace. Distrugerile provocate de ei au depăşit 20.000 de dolari. 

Dincolo de amuzamentul generat de un astfel de eveniment viral, tinerii trebuie să înţeleagă că Facebook are reguli impuse tocmai pentru a preveni situaţii periculoase pentru cei care sunt prea mici să le înţeleagă.


Vă mai recomandăm:

VIDEO Toată povestea ”Ziua Izabellei”. Cum a devenit virală pe internet gafa unei copile din Constanţa care s-a trezit cu 90.000 de musafiri la petrecere

Cum ar fi Facebook, dacă ar fi drog real?

Primăria Constanţa are pagină de Facebook. Radu Mazăre: „Este o treabă serioasă de comunicare“

VIDEO Facebook - o reţea socială diferită, dar şi mai puternică faţă de acum un an

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite