Primarul Constanţei, Decebal Făgădău, inculpat într-un dosar penal alături de Radu Mazăre

Primarul Constanţei, Decebal Făgădău, inculpat într-un dosar penal alături de Radu Mazăre

Decebal Făgădău şi Radu Mazăre                                                     FOTO: Sînziana Ionescu

Fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fost adus miercuri, 3 iulie, la sediul DNA Constanţa. Procurorii îl cercetează în alte dosare penale pentru fapte de corupţie. Într-unul dintre acestea este inculpat alături de actualul primar, Decebal Făgădău.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa l-au audiat miercuri, 3 iulie, pe Radu Mazăre. Fostul primar al Constanţei este cercetat penal în trei noi dosare penale, iar în al patrulea este anchetat alături de Decebal Făgădău, actualul primar al oraşului de la malul mării.

Conform unui comunicat al DNA, Decebal Făgădău este inculpat pentru fapte săvârşite în perioada când ocupa funcţia de viceprimar al Constanţei. În acelaşi dosar sunt inclupaţi şi Nicoleta Constantin (şefa Serviciului autorizaţii în construcţii din cadrul Primăriei Municipiului Constanţa), Antonela Fluvia Dinescu (director executiv adjunct al Direcţiei Administraţiei Publice Locale din cadrul Primăriei Municipiului Constanţa), pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, faptă asimilată infracţiunilor de corupţie.

Alături de Făgădău, în acelaşi dosar sunt inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu Radu Mazăre (primar al Constanţei la data faptei) şi Elena Luiza Tănase (arhitect-şef al primăriei).

Procurorii DNA Constanţa au început urmărirea penală împotriva acestora încă din decembrie 2017, deoarece Primăria Constanţa a emis ilegal atât autorizaţia de construire a imobilului Riviera Residences (2009 şi 2013), cât şi certificatul de urbanism pentru firma administrată de Florin Cârstocea.

Prima autorizaţie emisă în anul 2009 a fost desfiinţată de către magistraţii Curţii de Apel Constanţa în anul 2012. Pentru a evita o dispoziţie a instanţei de demolare a imobilului, primăria Constanţa a emis în anul 2013 o altă autorizaţie de construire semnată de viceprimarul de la acea vreme Decebal Făgădau.

În iulie 2013, primarul Radu Mazăre a semnat cu încălcarea prevederilor legale certificatul de urbanism în favoarea proprietarilor imobilului Riviera Residence, situat pe plaja din staţiunea Mamaia.

Pe aceeaşi temă:

Cine e beneficiarul construcţiei care a fost autorizată ilegal de primarul şi viceprimarul Constanţei pe plaja din Mamaia

FOTO Cum arată clădirea din Mamaia pentru care Radu Mazăre şi Decebal Făgădău, fostul şi actualul primar al Constanţei, sunt urmăriţi penal de DNA


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările