Primăria Constanţa va lansa o nouă versiune a aplicaţiei „Constanţa Parking”. A fost eliminată gratuitatea de 30 de minute

Primăria Constanţa va lansa o nouă versiune a aplicaţiei „Constanţa Parking”. A fost eliminată gratuitatea de 30 de minute

În curând, va putea fi utilizată o nouă versiune a aplicaţiei de plată a parcării „Constanţa Parking”, anunţă Primăria Constanţa. Într-o primă etapă, aplicaţia va fi disponibilă pentru zona 0.

Prin intermediul aplicaţiei „Constanţa Parking”, cetăţenii vor avea la dispoziţie o metodă simplă şi eficientă de a plăti rapid şi uşor timpul de parcare. Aplicaţia va permite efectuarea plăţii parcărilor de scurtă durată prin SMS şi card bancar, pentru parcările aflate în zona 0, zona 1 şi zona 2 ale oraşului. 
 
Prin trimiterea unui SMS generat de aplicaţie sau folosind cardul bancar pentru plata parcării prin aplicaţie, evitaţi manipularea bancnotelor şi pierderea de timp cauzată de metodele clasice de plată prin numerar. De asemenea, aplicaţia va trimite o notificare cu 15 minute înainte de expirarea timpului de parcare. 
 
Aplicaţia „Constanţa Parking” poate fi descărcată gratuit din Google Play si AppStore. Taxarea prin SMS se va face la numărul 7475. 
 
În funcţie de zona în care se face parcarea şi de intervalul dorit, conţinutul SMS-ului va fi diferit. Informaţiile vor fi afişate pe panouri de informare.
 
Pe lângă această modalitate de plată, cetăţenii vor putea efectua plata parcării prin parcometre stradale şi tichete răzuibile care vor fi comercializate la punctele de lucru Confort Urban şi la punctele de vânzare CT BUS. 
 
Imediat, consilierul local Mihai Ochiuleţ a reacţionat pe Facebook:
 
„Încă o palmă dată constănţenilor: cele 30 de minute de parcare gratuită au fost eliminate din pix 
Amendamentul consilierilor USR PLUS  referitor la gratuitatea parcării timp de 30 de minute în zonele 0, 1 şi 2 a fost eliminat de angajaţii primăriei care pun în aplicare regulamentul parcărilor. 
În loc să respecte regulamentul, domnii şi doamnele din primărie, sub coordonarea viceprimarului Ionuţ Rusu care se ocupă de implementarea regulamentului recurg la diverse artificii pentru a elimina această gratuitate. Astfel, ca parcarea să fie taxată din primul minut, au redus tariful orar introducând  acea gratuitate în preţul primei ore. 
Primăria Constanţa trebuie să pună în practică deciziile Consiliului Local, nu să interpreteze regulamentele după placul unora. Ceea ce se întâmplă acum este o încălcare flagrantă a unei hotărâri“.

 

   Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările