Zi neagră pe litoral. Trei persoane au murit, alte patru au fost scoase din valuri UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salvamari - arhiva foto
Salvamari - arhiva foto

Salvamarii şi salvatorii ISU Dobrogea au intervenit în dimineaţa zilei de luni, 8 august, în cazul a trei persoane aflate în pericol de înec. Una dintre acestea a fost declarată decedată. Intervenţiile au continuat şi la prânz.

UPDATE ora 17.10 ISU Dobrogea anunţă că intervine în cazul unei persoane scoase din apă în Costineşti, plaja Gossip. Victima este conştientă. 

UPDATE 13.35 Persoană scoasă din apă de către oameni în staţiunea Jupiter. ISU transmite că victima este conştientă,  cooperantă şi a fost preluată de echipajul SAJ care o transportă la spital.

UPDATE 13.30 Cei doi bărbaţi (28 ani, din Ialomiţa şi, respectiv, 48 ani, din Dâmboviţa) scoşi din apă la Eforie au fost declaraţi decedaţi după efectuarea protocolului de resuscitare. 

UPDATE ora 12.30 ISU Dobrogea anunţă că alte două persoane au fost scoase din mare de către salvamari, în Eforie Nord, zona hotel Citadel. La faţa locului intervin echipajele SMURD şi ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi o şenilată.

UPDATE Una dintre persoanele scoase din apă la Saturn, după efectuarea protocolului de resuscitare, a fost declarată decedată. Este vorba despre un tânăr de 23 de ani din judeţul Suceava.

Prima intervenţie s-a înregistrat în staţiunea Saturn, în zona golfului Diana. Aici, salvamarii au scos din apă două persoane care apoi au fost preluate cu şenilata de către ISU Dobrogea şi SMURD Saturn.  

A doua intervenţie a salvatorilor s-a petrecut în zona plajei 3 Papuci din municipiul Constanţa. De data aceasta, un bărbat ce practica sporturi nautice a fost preluat cu barca şi transportat la mal. 

În scopul preîntâmpinării unor evenimente ce se pot solda cu pierderi de vieţi omeneşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“ al judeţului Constanţa adresează cetăţenilor rugămintea de a respecta măsurile de prevenire a situaţiilor de urgenţă pe timpul desfăşurării unor activităţi recreative, specifice acestei perioade, astfel:

  • nu vă aventuraţi la scăldat dacă nu înotaţi bine;
  • scăldaţi-vă doar în locuri special amenajate pentru înot şi respectaţi avertizările privind interzicerea scăldatului; 
  • respectaţi întotdeauna recomandările administratorului locului de agrement referitoare la măsurile de prevenire a înecului şi, în cazul în care nu ştiţi să înotaţi, folosiţi întotdeauna echipament de protecţie – fără vesta de salvare, o simplă plimbare cu barca pe lac se poate transforma într-o tragedie!
  • evitaţi scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase ori pline de plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci;
  • nu vă aventuraţi în apă când sunteţi sub influenţa alcoolului sau pe timp de noapte;
  • evitaţi scăldatul în zone în care, anterior, s-au produs incidente;
  • nu intraţi în apa rece după ce aţi stat mult la soare;
  • nu săriţi de pe platforme, poduri sau alte construcţii;
  • nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi sau în locuri unde există posibilitatea căderii lor în apă! 

Vă recomandăm şi:  

Cercetat de DNA, adjunctul IPJ Constanţa s-a pensionat. Cum a intrat Mircea Vizitiu în vizorul anchetatorilor

Trei bărbaţi au intrat noaptea în casa unei femei, i-au bătut pe membrii familiei, i-au stropit cu benzină şi le-au dat foc

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite