Articol publicitar

Românii se pot asigura în caz de spitalizare şi intervenţii chirurgicale cu doar 5 lei pe zi, în medie

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
ju

Românii îşi asigură în primul rând maşina şi casa, dar ultimii ani a crescut tot mai mult interesul şi pentru asigurările de sănătate.

România este printre ţările europene cu deficit important de protecţie. Asta înseamnă că multe familii nu dispun de resursele financiare de care ar avea nevoie pentru a acoperi cheltuielile într-o situaţie neprevăzută, estimate la o medie de 110.000 de lei, conform calculelor pe baza unui studiu realizat de UNSAR în 2019. În perioada 2016 - 2021, numărul românilor care au o asigurare de sănătate a crescut cu 65%, ajungând la aproape 382.000 la finalul lui 2021, conform datelor publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară. 

Spitalizarea, intervenţiile chirurgicale, tratamentele şi analizele presupun costuri care nu sunt întotdeauna uşor de acoperit din bugetul familiei. O asigurare de sănătate oferă sprijin financiar pentru intervenţii chirurgicale, investigaţii medicale, spitalizare şi consultaţii. Asigurarea de Sănătate NN acoperă cheltuieli de până la 100.000 de lei pe an pentru spitalizare sau intervenţii chirurgicale, atât după un accident, cât şi dacă apare o boală, sumă care creşte cu 20.000 de lei după fiecare an în care nu a fost nevoie de asigurare până la maximum 200.000 de lei. Iar Asigurarea suplimentară pentru Cancer, Arsuri şi Transplant adaugă până la 500.000 de lei pe care clienţii îi pot folosi aşa cum au nevoie, în maximum 48 de ore de la trimiterea diagnosticului, fără să fie nevoie de documente care să justifice cheltuielile.

Cu o medie de numai 5 lei pe zi, clienţii pot beneficia de până la 700.000 de lei pe an pentru spitalizare şi intervenţii chirurgicale, inclusiv în situaţii grave, în funcţie de nivelul de acoperire ales.

Care sunt beneficiile asigurărilor private:

  • Beneficiezi de protecţie în cazul unor situaţii medicale grave – intervenţii chirurgicale, afecţiuni complexe.
  • Îţi permit accesarea oricărui sistem medical public sau privat, în cazul unor situaţii medicale complexe. Exista posibilitatea de tratament în străinătate
  • Asigurarea de sănătate se poate achiziţiona online
  • Exista un consultant disponibil permanent

În reţeaua NN, care include 275 de spitale şi clinici private din România şi din străinătate, costurile de spitalizare şi tratament sunt plătite direct spitalelor de către asigurător, iar când aleg să se trateze în spitale din afara reţelei NN, inclusiv cele de stat, clienţii primesc o sumă de bani. Iar, cu asigurarea suplimentară pentru Cancer, Arsuri si Transplant, clienţii primesc bani pe care îi pot folosi oricum au nevoie pe parcursul tratamentului, indiferent dacă aleg să se trateze la stat sau în privat, atât în România, cât şi în străinătate. 

Cu Asigurarea de Sănătate NN, clienţii beneficiază de sprijin financiar pentru 90% dintre cele mai frecvente afecţiuni. Până în prezent, cele mai multe situaţii acoperite de Asigurarea de Sănătate NN au fost naşterea unui copil, afecţiuni specifice femeilor, corectarea deviaţiei de sept sau alte afecţiuni ORL şi afecţiuni la nivelul genunchiului. Totodată, asigurarea a fost alături de clienţi şi atunci când au avut nevoie de tratamente pentru copii, principalele situaţii acoperite fiind afecţiunile virale şi gastrointestinale, afecţiunile respiratorii, amigdalitele, polipii nazali sau otitele. În plus, Asigurarea suplimentară pentru Cancer, Arsuri şi Transplant, care poate fi adăugată Asigurării de Sănătate NN de la început sau oricând pe parcursul contractului, acoperă majoritatea tipurilor de cancer malign, arsuri de gradul 3 pe o suprafaţă de peste 20% din corp şi transplanturi de inimă, ficat, rinichi, pancreas, plămâni, măduvă osoasă sau celule stem.

oo

Diferenţa dintre abonament privat şi asigurare medicală privată

Asigurările de sănătate şi abonamentele medicale sunt soluţii diferite pentru sănătate, care se pot completa pentru protecţie extinsă. Principalele diferenţe dintre cele două categorii ţin de beneficiile incluse. În timp ce abonamentul medical oferă servicii axate preponderant pe prevenţie sau investigaţii de complexitate mică şi medie din partea clinicii medicale emitente, asigurarea de sănătate oferă protecţie financiară pentru situaţii când e nevoie de spitalizare sau intervenţii chirurgicale, în orice sistem medical, public sau privat, naţional sau internaţional.Pentru afecţiuni uşoare, Asigurarea de Sănătate NN oferă din acest an acces la consiliere medicală la distanţă din partea medicilor Regina Maria, prin chat direct pe Whatsapp. Iar pentru cazuri complexe, asigurarea a fost completată cu serviciul de tip a doua opinie medicală, atât în România, cât şi în străinătate, care oferă acces la peste 500 de medici din 90 de centre medicale de renume din Europa, Israel şi SUA. Prin acest serviciu, un navigator medical oferă suport pacientului în întocmirea dosarului medical şi transmiterea lui la diverşi specialişti. În funcţie de opţiunea pacientului, dosarul poate fi transmis şi către un medic din România, din străinătate sau către o comisie multidisciplinară care se întruneşte pentru discutarea cazurilor dintr-o perspectivă de ansamblu, având drept scop găsirea celei mai bune soluţii asupra diagnosticului şi tratamentului pacientului.

Asigurarea de Sănătate NN e valabilă toată viaţa, fără reevaluarea stării de sănătate, câtă vreme clienţii plătesc primele de asigurare. Clienţii nu sunt penalizaţi dacă folosesc asigurarea, costul şi suma asigurată rămân aceleaşi şi mai departe.

Tehnologia uşurează procesul de achiziţie a unei asigurări medicale private, siguranţa financiară a familiei în caz de accidente sau boli grave fiind doar la un click distanţă. Asigurările NN pot fi cumpărate printr-un proces 100% digital, în baza unei discuţii online cu unul dintre cei 1.500 de consultanţi financiari din toată ţara. Procesul de vânzare şi emitere a contractului se desfăşoară online, într-un timp foarte scurt care de cele mai multe ori nu depăşeşte o oră de la semnarea digitală şi efectuarea plăţii.

NN, liderul pieţei de asigurări de viaţă, a plătit 24 de milioane de lei pentru serviciile medicale de care au avut nevoie clienţii asigurării de sănătate de la lansare şi până în prezent, dintre care 8,5 milioane de lei numai în 2021.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite