Pericol: 10 unităţi medicale din Constanţa nu deţin autorizaţie de securitate la incendiu

Pericol: 10 unităţi medicale din Constanţa nu deţin autorizaţie de securitate la incendiu

FOTO Asociaţia Dăruieşte aripi

Drama de la Neamţ se poate repeta şi la Constanţa. Conform ISU Dobrogea, din cele 18 spitale, 10 nu au autorizaţie de securitate la incendiu şi doar şapte sunt autorizate. Unul nu necesită acest aviz.

In anul 2020 cadrele Inspecţiei de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al judeţului Constanţa au efectuat 21 de controale la unităţile spitaliceşti din judeţ, precum şi exerciţii de evacuare
 
În urma controalelor au fost aplicate 277 sancţiuni,  259 de avertismente si 18 amenzi in valoare totală de 91.000 lei. In evidentele Inspectoratului,  funcţionează 18 unităţi sanitare cu spitalizare continua din care 10 construcţii nu au autorizaţie de securitate la incendiu 7 sunt autorizate şi una nu necesita. 
 
Prin autorizaţie de securitate la incendiu - actul administrativ emis, în baza legii, de inspectoratul pentru situaţii de urgenţă judeţean, prin care se certifică, în urma verificărilor în teren şi a documentelor privind realizarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, îndeplinirea cerinţei esenţiale - securitate la incendiu - la construcţii, instalaţii tehnologice şi alte amenajări; autorizaţia de securitate la incendiu conferă persoanelor fizice sau juridice, deţinătoare ale construcţiilor, instalaţiilor şi ale altor amenajări, dreptul de a le edifica, de a le pune în funcţiune şi de a le exploata din punctul de vedere al îndeplinirii cerinţei esenţiale - securitate lao incendiu.
 
Prin  aviz de securitate la incendiu - actul emis, în baza legii, de inspectoratul pentru situaţii de urgenţă, după verificarea de conformitate cu prevederile reglementărilor tehnice în vigoare a măsurilor de apărare împotriva incendiilor, adoptate în documentaţiile tehnice de proiectare, pentru îndeplinirea cerinţei esenţiale - securitate la incendiu - a construcţiilor, instalaţiilor şi altor amenajări;
Categoriile de construcţii care se supun avizarii/autorizării privind securitatea la incendiu se regăsesc în HGR. nr. 571/2016.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările