Jandarmeria stinge lumina. Motivul pentru care s-a luat o astfel de decizie

Jandarmeria stinge lumina. Motivul pentru care s-a luat o astfel de decizie

FOTO: IJJ Constanţa

Vor rămâne conectate la sursa de energie electrică doar aparatele necesare activităţilor specifice aflate în derulare.

Sâmbătă, 30 martie, între orele 20.30-21.30,  jandarmii constănţeni se vor alătura iniţiatorilor campaniei „Ora Pământului“, prin reducerea consumului de energie electrică atât la sediile unităţilor, dar şi în locuinţele proprii.

Decozia a fost luată de conducerile Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa şi Grupării de Jandarmi Mobile Constanţa, care au adresat un apel tuturor jandarmilor constănţeni de a participa la acţiunea „Ora Pământului“, prin oprirea aparatelor consumatoare de energie electrică, a căror deconectare nu afectează activităţile specifice aflate în derulare.

„Această acţiune simbolică derulată la nivel internaţional îşi propune promovarea unui mesaj de responsabilizare socială privind protejarea mediului înconjurător, precum şi conştientizarea opiniei publice asupra fenomenului încălzirii globale”, spun reprezentanţii IJJ Constanţa.

Jandarmii constănţeni au mai  participat la acţiuni şi campanii ce au avut ca scop protejarea mediului înconjurător (prevenirea tăierilor ilegale de arbori, combaterea braconajului, plantare de arbori, acţiuni de ecologizare şi refacere a ecosistemului) iar la nivelul instituţiei se promovează un consum raţional al energiei, atât pentru reducerea cheltuielilor administrative cât şi pentru protejarea mediului înconjurător.

Totodată, jandarmii vor veghea la desfăşurarea în condiţii de siguranţă a evenimentului organizat cu acest prilej de către O.N.G.-urile constănţene, în Parcul Arheologic de lângă Primăria Constanţa.

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Mobilizare masivă a forţelor de ordine pentru protestul pe tema legilor Justiţiei. Maşini de intervenţie MAI, trimise din teritoriu la Bucureşti

Echipă de fotbal retrasă din campionat. Primăria acuză abuzurile Jandarmeriei pe care o consideră o „armă politică”


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: