IPS Teodosie: „Fumatul e mai grav ca beţia. Cine fumează nu posteşte“ VIDEO

IPS Teodosie: „Fumatul e mai grav ca beţia. Cine fumează nu posteşte“ VIDEO

IPS teodosie FOTO Arhiepiscopia Tomisului

La începutul postului Paştelui, IPS Teodosie a transmis credincioşilor că fumatul este mai grav decât băutul şi îi îndeamnă pe fumători să se lase de acest viciu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Credincioşii ortodocşi intră luni, 15 martie, în Postul Paştelui. IPS Teodosie a transmis păcătoşilor că nu se pot întâlni cu Dumnezeu dacă au păcate. „Unii acoperă nişte păcate care spun că sunt relative. Aşa cum spune Părintele Cleopa, fumatul deşi nu e mâncare, e mare păcat, mai mare ca beţia. Pentru că este împotriva firii, astfel încât cine fumează nu ţine nicio zi de post. Să ia aminte cine are acest nărav. Să-l lase. Nu vă amăgiţi zicând: «mai rărim», a spus arhiepiscopul Tomisului credincioşilor la intrarea în Postul Paştelui.
 
La aceeaşi slujbă, IPS Teodosie a spus că tinerii  trebuie să ţină post mai mult. „Să nu vă miraţi. Pentru că postul ce face? Potoleşte toate pornirile pătimaşe, biruieşte lăcomia, zburdălnicia, desfrâul, mânia, iuţimea. Toate păcatele şi patimile care sunt pentru noi cu adevărat cea mai grea povară pe care o ducem. La aceste păcate noi nu ne putem întâlni cu Dumnezeu“, a spus arhiepiscopul Tomisului. 
    
   

Citeşte şi:

A fost sau nu Maria Magdalena iubita lui Iisus Hristos? Cine era femeia din care Mântuitorul a scos şapte demoni

De ce nu au voie femeile în biserică în timpul menstruaţiei şi în perioada lăuziei. Legea dură desfiinţată de Iisus, prin care a redat femeii demnitatea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările