Imagini de colecţie din timpul filmărilor la „Nea Mărin miliardar“. Cum arăta litoralul anilor ’70

Imagini de colecţie din timpul filmărilor la „Nea Mărin miliardar“. Cum arăta litoralul anilor ’70

Nea Mărin miliardar Fotograf de platou Maria Catargiu, 1979

Studiourile Buftea au publicat imagini în premieră din timpul filmărilor la „Nea Mărin miliardar“, unul din cel mai vizionate filme. Cu această ocazie putem vedea cum arăta litoralul în perioada sa de glorie.

Nea Mărin miliardar este un film de comedie românesc din 1979, regizat de Sergiu Nicolaescu după un scenariu scris de Vintilă Corbul, Eugen Burada şi Amza Pellea. 
 
Rolurile principale sunt interpretate de Amza Pellea (în dublu rol), Draga Olteanu Matei, Jean Constantin, Ştefan Mihăilescu-Brăila, Sebastian Papaiani, Puiu Călinescu, Stela Popescu şi Colea Răutu.
 
În acest film, Amza Pellea îl interpretează pe ţăranul oltean Nea Mărin Juvete din Băileşti, personaj hazliu care era cunoscut anterior dintr-o serie de schiţe din emisiunile de televiziune. Nea Mărin ajunge să fie confundat cu un miliardar american, Marlon Juvett, datorită asemănării sale izbitoare cu acesta. Miliardarul sosise în România cu o servietă cu un milion de dolari pentru a-şi răscumpăra fata ce fusese răpită de nişte gangsteri. Servieta plină cu dolari seamănă cu servieta lui Nea Mărin în care se afla brânză şi praz. 
 
Ca urmare a confuziei între cele două personaje, dar şi între cele două serviete, au loc tot felul de situaţii hilare. Lucrurile se complică odată cu venirea pe litoral a nevestei lui Nea Mărin, Veta (Draga Olteanu Matei), care-i confundă şi ea pe cei doi. Filmul se termină cu happy-end: bandiţii sunt arestaţi de locotenentul Columbo, iar miliardarul se duce în vizită la Băileşti.
 
„Nea Mărin miliardar“ se află pe locul 1 în topul celor mai vizionate film româneşti din toate timpurile după cum atestă un comunicat din 2006 al Uniunii Autorilor şi Realizatorilor de Film din România conform wikipedia.   
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările