Exerciţii navale româno-britanice în Marea Neagră la care participă 400 de marinari

Exerciţii navale româno-britanice în Marea Neagră la care participă 400 de marinari

FOTO navy.ro

Forţele Navale Române continuă parteneriatul tradiţional cu Marina Regală a Marii Britanii, prin desfăşurarea unei serii de activităţi de instruire în comun, în bazinul pontic, la care vor participa peste 400 de marinari militari britanici şi români.

Ştiri pe aceeaşi temă

Exerciţiile planificate pentru vineri, 23 octombrie, vor fi efectuate de fregata „Mărăşeşti”, continuatoarea tradiţiei de 100 de ani a distrugătorului „Mărăşeşti”, asul de treflă al Marinei Regale Române, şi de distrugătorul britanic HMS „Dragon”, care a acostat miercuri, 21 octombrie, pentru o escală de trei zile în portul militar Constanţa.
 
Scenariul secvenţelor de instruire în apele naţionale şi internaţionale din Marea Neagră, cuprinde exerciţii de luptă antiaeriană, la care vor participa şi aparate de zbor MiG-21 LanceR ale Statului Major al Forţelor Aeriene, precum şi un avion CF-18 Hornet al Forţelor Aeriene Regale Canadiene.
 
Pentru dezvoltarea dialogului bilateral româno-britanic, comandantul navei britanice s-a întâlnit miercuri, 21 octombrie, cu locţiitorul comandantului Flotei, contraamiral de flotilă Valentin Iacoblev, cu care a discutat subiecte de interes comun în domeniul instruirii şi diplomaţiei navale.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările