Enigma morţii unei românce din Republica Dominicană, elucidată după trei ani. A fost dat verdictul în acest caz

Enigma morţii unei românce din Republica Dominicană, elucidată după trei ani. A fost dat verdictul în acest caz

Andreea Celea, o tânără româncă originară din Constanţa, a murit în 2018, în Republica Dominicană, în urma căderii de la etajul opt al unui hotel. După aproape trei ani, o instanţă l-a condamnat pe ucigaş, nimeni altul decât fostul iubit al femeii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gabriel Villanueva Ohnona, fostul iubit al Andreei, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, informează El Dia. Potrivit sursei citate, el va trebui să achite familiei victimei despăgubiri în valoare de cinci milioane de pesos, aproximativ 75.000 de euro. Iniţial, avocaţii familiei tinerei au solicitat 30 de ani de închisoare pentru ucigaş.
   
Villaneuva a fost încă de la început principalul suspect în cazul morţii tinerei şi a fost acuzat de crimă. Procurorii au reuşit să obţină arestul său preventiv, iar s-a aflat pe toată durata procesului în custodia Poliţiei, la centrul de corectare şi reabilitare San Pedro de Macoris.
 
Pe 1 septembrie 2018, trupul neînsufleţit al Andreei a fost găsit aproape zdrobit, după ce a căzut de la etajul opt al unui hotel din Republica Dominicană. Anchetatorii au abordat trei piste. S-a vorbit despre o crimă, dar şi despre un accident şi s-a luat în calcule şi varianta unui suicid. Odată cu timpul, în urma cercetărilor, procurorii au găsit dovezi serioase în sprijinul primei variante.
 
Acum, Parchetul îl acuză pe Gabriel Villanueva că şi-a aruncat fosta iubită de la etajul opt al hotelului W&P situat in sectorul Bella Vista. Cei doi erau aparent despărţiţi, iar Villanueva primise ordin de restricţie şi nu avea voie să se apropie de tânara româncă, după ce o bătuse cu sălbăticie în repetate rânduri. Totuşi, se pare că Andreea a decis să-i ofere o ultimă şansă şi a acceptat să sărbătorească în doi ziua de naştere a partenerului ei.
 

Legiştii au venit cu dovezi

 
 
Procurorii judiciari Magalys Sánchez şi María Silvestre au reuşit să adune suficiente dovezi pentru a exclude ipoteza sinuciderii prin prezentarea unor probe furnizate în faţa Tribunalului Colegial II al Districtului Naţional, notează portalul Somos Pueblo.
 
De asemenea, au depus mărturie medicii legişti Glomeri Cambero şi Esther Alcántara, de la Institutul Naţional de Ştiinţe Criminalistice (Inacif). Cei doi s-au ocupat de acest caz, iar în urma cercetărilor au convenit că moartea fetei nu a fost nici accidentală şi nici nu a fost vorba despre o sinucidere. 
 
Glorimi Cambero, medicul legist care a cercetat condiţiile în care a survenit decesul fetei, este convins că este vorba de o crimă. În timpul mărturiei sale, el a adus ca principal argumente faptul că pe braţele şi pe gâtul fetei existau urme care demonstrează că ea s-ar fi luptat cu cineva pe viaţă şi pe moarte înainte de a fi aruncată de la înălţimea etajului 8. 
 
„Vorbim în mod cert despre răni căpătate în luptă, când a încercat să se apere. E exclusă varianta unei sinucideri, e clar că vorbim despre o crimă”, a punctat Cambero, în faţa magistraţilor, potrivit Listin Diario. Un alt argument adus de medicul legist este că Andreea nu a suferit fracturi grave la nivelul picioarelor, aşa cum se întâmplă de regulă atunci când este vorba despre o moarte accidentală. 
 

Avocaţii ucigaşului insistă că românca s-ar fi sinucis

 
„Actul de acuzare depus de Parchet stabileşte că faptele comise de Gabriel Villanueva Ohnona, aflat în detenţie preventivă la Centrul de corectare şi reabilitare San Pedro de Macorís, constituie tipurile infracţionale de omucidere, violenţă de gen şi violenţă intra-familială, infracţiuni prevăzute şi sancţionate în articolele 295, 304 şi 309 numerele 1, 2 şi 3 din Codul penal, modificate prin Legea 24-97”, au scris spaniolii.
 
Procurorul Melvin Mateo Sánchez şi Juan de Dios Ramírez, de la Departamentul de Investigare a Crimelor şi Infracţiunilor de Înaltă Tehnologie ale Poliţiei Naţionale (Dicat), au fost, de asemenea, chestionaţi în raport cu raportul tehnic al videoclipurilor. a camerei de securitate a hotelului unde a avut loc decesul. Ultimul s-a ocupat de procesarea imaginilor care au fost colectate de pe camerele de securitate ale hotelului.
 
Ulterior, judecătorii Claribel Nivar, Yisell Soto şi Deiby Peguero au ascultat pledoaria avocatului apărării şi au luat act de probele prezentate de acesta. În plus, instanţa a dispus prezenţa tuturor martorilor citaţi şi care nu s-au prezentat, inclusiv a celor din apărare. Înainte ca magistraţii să se pronunţe, apărarea acuzatului Gabriel Villanueva, condusă de avocatul Plutarco Jáquez, a cerut instanţei să meargă la locul unde s-au produs evenimentele pentru a stabili că probele date de Ministerul Public „nu au fost concludente”. Ei susţin în continuare că Villanueva nu a ucis-o pe Andrea Celea, ci că a fost o sinucidere.
 
Tottuşi, avocaţii nu au reuşit să fie prea convingători, iar clientul lor a fost condamnat la 20 de ani de închisoare,şi va trebui să achite familiei victimei despăgubiri în valoare de cinci milioane de pesos.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările