Cum recunoşti un bulldog american veritabil. Totul despre rasa ideală pentru pază şi companie

Cum recunoşti un bulldog american veritabil. Totul despre rasa ideală pentru pază şi companie

Bulldog american                                                                            FOTO: AlianzCanine Worldwide

Bulldogul american are o personalitate dominantă, puternică. Este un câine curajos, inteligent şi prietenos, în special cu copiii, fiind o rasă ideală pentru pază şi însoţire.

Ştiri pe aceeaşi temă

Statura impunătoare, fermitatea şi masa musculară a bulldogului american ascund temperamentul prietenos, inteligenţa şi fidelitatea animalului faţă de stăpân.

Conform Uniunii Chinologice Royal (UCHR), care citează Alianz Canine Worldwide, rasa îşi are originea în câinii bulldog, acum dispăruţi, din Anglia secolului al XIX-lea. „După al doilea război mondial, bulldogul american a fost, de asemenea, practic dispărut, dar unii crescători au salvat rasa. Bulldogul original a fost păstrat de imigranţii din clasa muncitoare care şi-au adus câinii pentru a-i folosi la muncă, în sudul Statelor Unite.”

Fermierii foloseau bulldogul american pentru diverse sarcini, inclusiv paza şi vânătoarea, fiind salvarea coloniştilor în faţa numărului mare de porci sălbatici.

„Aceşti câini nu au fost consideraţi o rasă ca atare, la modul în care standardele lor sunt considerate astăzi. În acea perioadă, erau consideraţi un tip de bulldog. De-a lungul timpului, rasa s-a reprodus dând naştere bătrânului câine de lucru care a fost înregistrat ca American Pit Bulldog”, arată sursa menţionată.

Ca temperament, bulldogul american este un câine  bun şi protector al teritoriului şi al proprietarului său. Are o dimensiune medie şi este sportiv, cu un caracter echilibrat. Masculul este mai mare decât femela şi mai compact şi robust.

Craniul este plat şi lung, iar capul este mare şi greoi. Trufa poate fi neagră sau maro. Dinţii sunt puternici şi nu pot fi văzuţi decât atunci când câinele are gura deschisă. Maxilarul are formă de foarfecă. Ochii sunt rotunzi, de mărime medie, culoarea cea mai apreciată este maro închis cu contur negru.Urechile au dimensiuni întregi şi medii. Gâtul este destul de musculos, de lungime medie.

Ca dimensiuni şi greutate, sunt menţionate, la mascului, o dimensiune de 57-67 centimetri, şi o greutate de 35-55 de kilograme. În cazul femelelor, dimensiunea normală este de 53-65 de centimetri, iar greutatea cuprinsă între 30-45 de kilograme.

Conform Alianz Canine Worldwide, bulldogul american are şi unele „defecte”: agresivitatea,  este mai mic decând limita standard şi are capul mai mic decât restul corpului.

Pe aceeaşi temă:

Cum trebuie procedat cu un câine devenit extrem de agresiv. Psiholog canin: „Mârâitul este cea mai politicoasă formă prin care ne spune că nu-i place ceva“

Povestea poliţistului român care salvează câini exploataţi în lupte. Cumplitul caz al lui Paco, patrupedul „de sacrificiu“ scăpat în ultimul moment de la moarte

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările