Cum explică ISU Constanţa emiterea cu întârziere a avertizării de vremea rea. Autorităţile s-au încurcat în coduri

Cum explică ISU Constanţa emiterea cu întârziere a avertizării de vremea rea. Autorităţile s-au încurcat în coduri

Mesajul emis de ISU după ce s-a potolit furtuna

Sâmbătă, 3 august, Constanţa s-a aflat sub avertizare de Cod Portocaliu la ora 18.35, avertizare valabilă până la ora 19.30. Numai că, populaţia a primit iniţial RO-ALERT de Cod roşu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Populaţia care se afla în Constanţa sâmbătă-după amiaza nu a fost alertată în timp util asupra fenomenelor meteo periculoase. Când furtuna s-a mai liniştit însă, ISU Constanţa a trimis o avertizare de Cod roşu, apoi de Cod portocaliu. Duminică dimineaţa, reprezentanţii ISU au explicat cum s-au derulat procedurile. „Din greşeală, operatorul nu a modificat mesajul şi a transmis Codul roşu. Am intervenit ulterior. Menţionez că eram în plin Cod portocaliu. Aveam peste 170 de apeluri pentru intervenţie. Nu este singura aplicaţie de informare. Mai avem şi alte aplicaţii“.
 
Cei de la ISU mai spun că există un timp între primirea avertizării de la Administraţia Naţională de Meteorologie şi momentul transmiterii de către ISU. „A durat cinci minute pentru redactarea avertizării. De fapt, mesajul de cod portocaliu a fost dat pentru îndreptarea erorii“. 
 
Ofiţerul de serviciu care a transmis avertizarea de Cod roşu după ce furtuna se potolise a fost sancţionat cu mustrare scrisă. „Va avea repercusiuni vizavi de evaluarea naţională şi nu va putea participa la eventuale concursuri de promovare într-un viitor apropiat sau semi-îndepărtat. În plus, vom reinstrui personalul pentru a utiliza mai eficient sistemul“, dau asigurări reprezentanţii ISU. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: