Cel mai mare număr de infectaţi cu SARS-CoV-2 la Constanţa. Trei focare active: la doi agenţi economici şi la un centru de servicii comunitare

Cel mai mare număr de infectaţi cu SARS-CoV-2 la Constanţa. Trei focare active: la doi agenţi economici şi la un centru de servicii comunitare

Teste pentru depistarea noului coronavirus FOTO Mediafax

În ultimele 24 de ore, la Constanţa au fost confirmate 82 de cazuri noi de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Majoritatea celor infectaţi sunt asimptomatici.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform Prefecturii Constanţa,  23 de cazuri noi sunt înregistrate în trei focare care evoluează: la doi agenţi economici şi la un centru de servicii comunitare.
 
Dintre cele trei focare, cel mai numeros s-a înregistrat la o firmă din Turcia, care îşi desfăşoară activitatea în Portul Constanţa. 17 angajaţi, cetăţeni turci, au fost confirmaţi cu virusul SARS-CoV-2. În acest moment, cei 17 cetăţeni străini, asimptomatici, sunt izolaţi într-o clădire din Portul Constanţa Sud-Agigea, unde vor rămâne pentru următoarele 14 zile şi vor fi monitorizaţi de cadre medicale.
 
Opt cazuri provin din două focare familiale. Restul de cazuri sunt izolate sau cu transmitere în familie, dar fără focar constituit. Cazurile provin de pe tot teritoriul judeţului şi, în proporţie mare, este vorba despre pacienţi asimptomatici.
 
În cazul focarelor mari, cele trei amintite mai sus, s-a dispus nebulizarea şi dezinfecţia. Achetele epidemiologice ale DSP Constanţa sunt în derulare, pentru identificarea contacţilor şi emiterea deciziilor care se impun.
 
Până astăzi, 4.591 de persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat.
 
În intervalul 23.09.2020 (10:00) – 24.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 41 de decese (25 bărbaţi şi 16 femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Alba, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Covasna, Dolj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Satu Mare, Suceava, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov şi Municipiul Bucureşti.
 
Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 de ani, 2 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 8 decese la categoria 50-59 de ani, 11 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 9 decese la categoria de vârstă 70-79 ani şi 9 decese la categoria de peste 80 de ani.
 
38 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, 2 pacienţi decedaţi nu au prezentat comorbidităţi, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidităţi până în prezent.
 
În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.136. Dintre acestea, 506 sunt internate la ATI.  
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările