Apariţie rară în Dobrogea: stol de păsări Flamingo pe lacul Nuntaşi

Apariţie rară în Dobrogea: stol de păsări Flamingo pe lacul Nuntaşi

Flamingo în Dobrogea FOTO Adrian Bîlbă

Readus la viaţă de către Apele Romane Dobrogea-Litoral, lacul Nuntaşi a devenit, de curând, loc de  a unui stol de păsări Flamingo, vieţuitoare care au venit din partea cealaltă a Europei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele 850 de hectare umplute cu apă în urmă cu şapte luni️ s-au transformat, într-un timp foarte scurt, în mediul natural prielnic refacerii şi dezvoltării habitatelor, dar şi a ecosistemelor acvatice. 
 
În prezent, lacul Nuntaşi oferă, din abundenţă, hrană diversă şi este un loc extrem de atrăgător pentru speciile noi. 
 
Păsările Flamingo ajung rar în România, în special în partea de sud-est a ţării şi le regăsim, de obicei, în număr foarte mic.
 
Conform Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, specia este cuibăritoare în bazinul mediteraneean, cu coloniile cele mai apropiate de România în Grecia, Turcia sau Muntenegru.
 
În România, pasărea apare foarte rar, în special în sud- estul ţării, în numere mici, prima semnalare aici fiind în anul 1900. Mai multe exemplare de Flamingo au fost observate şi în alte zone de cuibărit din Delta Dunării.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările