Zece statistici neştiute despre Facebook. Cum e transformat în miliarde de dolari timpul petrecut de utilizatori în reţea

Zece statistici neştiute despre Facebook. Cum e transformat în miliarde de dolari timpul petrecut de utilizatori în reţea

Mark Zuckerberg are un salariu de 1 dolar pe an pentru munca sa de CEO al Facebook. FOTO: EPA

Facebook este cea mai mare reţea socială din lume, având peste 2 miliarde de utilizatori activi. Statisticile arată că, odată cu creşterea timpului petrecut de utilizatori pe Facebook, s-au majorat considerabil şi veniturile din publicitate ale companiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Facebook este cea mai mare reţea socială din lume, având peste 2 miliarde de utilizatori activi. Pe lângă aceasta, utilizatorii petrec şi foarte mult timp pe reţeaua socială: în medie se petrec 20 de minute la fiecare sesiune, iar utilizatorii intră de circa 8 ori pe zi în reţea.

În consecinţă, reţeaua socială înfiinţată de Mark Zuckerberg a devenit o parte considerabilă a strategiei de marketing a multor companii şi instituţii media. Cifrele arată o creştere semnificativă a veniturilor din publicitate obţinute de Facebook: 9,16 miliarde de dolari au intrat în bugetul reţelei în al doilea trimestru al anului 2017. Publicaţia Wordstream.com a realizat un top al celor mai relevante statistici legate de Facebook în 2018. 
 
1. 22% din populaţia lumii foloseşte Facebook. Reţeaua socială are, din vara anului trecut, 2,01 miliarde utilizatori activi, fiind cea mai mare reţea de socializare din lumea occidentală. Facebook defineşte un utilizator activ lunar ca un utilizator înregistrat pe Facebook care a intrat în aplicaţie şi a vizitat pagina prin intermediul site-ului web sau al dispozitivului mobil sau a folosit aplicaţia de mesagerie, în ultimele 30 de zile.
 
2. Utilizatorii petrec în medie 1,7 secunde uitându-se la o postare de Facebook pe mobil, respectiv 2,7 secunde pe desktop. 
 
3. Utilizatorii petrec de 5 ori mai mult timp uitându-se la un video decât la o postare statică pe Facebook şi Instagram.
 
4. Cea mai utilizată opţiune a Facebook este butonul „Like” – 80% dintre utilizatorii la nivel mondial ai reţelei l-au folosit în ultima lună.
 
5. Timpul mediu petrecut de utilizatori la o vizită pe Facebook este de 20 de minute. 
 
6. Pagina de Facebook cu cele mai multe „Like”-uri îi aparţine lui Cristiano Ronaldo – cu peste 122 de milioane de aprecieri 
 
7. Aproximativ 83 de milioane de conturi pe Facebook sunt false
 
8. Facebook a raportat venituri din publicitate de 9,16 miliarde de dolari în al doilea trimestru al anului 2017, o creştere de 47% faţă de anul precedent.
 
9. 83% dintre utilizatorii de Facebook din lume au sub 45 de ani. 
 
10. În fiecare zi 35 de millioane de oameni îşi actualizează statusul pe Facebook.
 
Citeşte şi
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: