Trei şcoli centrale din Cluj vor începe şcoala în şantier: „Nu zgomotul va fi problema principală având în vedere că acolo va fi şantier”

Trei şcoli centrale din Cluj vor începe şcoala în şantier: „Nu zgomotul va fi problema principală având în vedere că acolo va fi şantier”

Fotografia făcută pe 12 august la Liceul Avram Iancu, unde se construieşte o aripă noua a şcolii. FOTO: Primaria Cluj

Elevii de la trei dintre instituţiile de învăţământ de top ale Clujului, liceele teoretice „Avram Iancu", „Nu zgomotul va fi problema principală având în vedere că acolo va fi şantier”,Mihai Eminescu" şi şcoala gimnazială „Ion Agârbiceanu” vor începe anul şcolar în şantier. Primăria a accesat 14 milioane de euro din fonduri europene pentru modernizarea acestora.

Ştiri pe aceeaşi temă

Clădirile instituţiilor vor fi împărţite în două părţi: una va fi destinată ţinerii orelor, iar în cealaltă va fi rezervată pentru muncitori. Cele trei instituţii au intrat, de la începutul verii, într-un proces de renovare şi modernizare derulat de Primăria Cluj-Napoca şi finanţat cu 14 milioane de euro fonduri europene. Cea mai mare problemă este la liceul „Mihai Eminescu”, unde aproape jumătate din sălile de clasă vor fi în şantier până în luna decembrie. „Dacă constructorul se ţine de cuvânt atunci vom avea 20 de săli funcţionale, nu definitiv funcţionale, dar atât cât să se desfăşoare orele, până la data de 7 septembrie. Restul vor fi în şantier până în luna mai a anului viitor”, a susţinut şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, Valentin Cuibus.
 

Elevii vor veni la şcoală în două schimburi

 
Orele se vor desfăşura în două schimburi – de dimineaţa şi de după-masa. „Am cerut să se cureţe curtea şi să se pună un gard despărţitor între zona unde se lucrează şi cea folosită de elevi, pentru ca aceştia să fie în siguranţă. Condiţiile de învăţământ vor fi funcţionale, nu bune. Nu zgomotul va fi problema principală având în vedere că acolo va fi şantier”, a susţinut Cuibus. La celelalte două şcoli situaţia este similară, Liceul Avram Iancu fiind programat pentru finalizare pentru luna decembrie, iar şcoala „I. Agârbiceanu” pentru mai 2016. În situaţia în care împărţirea claselor în două schimburi, de dimineaţa şi de dpupă-masa nu va rezolva problemele de spaţiu, Inspectoratul a aranjat ca elevii să-şi ţină orele la şcoli aflate în apropiere. 
 
Citeşte şi
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările