România sălbatică, la un post gigant de televiziune din Europa: „Daţi-i timp, vă va arăta multe lucruri incredibile“ VIDEO

România sălbatică, la un post gigant de televiziune din Europa: „Daţi-i timp, vă va arăta multe lucruri incredibile“ VIDEO

Francezii au admirat şi castelul Sursa TF1

Una dintre cele mai importante televiziuni din Franţa şi din Europa, TF1, a difuzat un documentar interesant despre România.

Francezii au descoperit România şi sunt încântaţi de ceea ce au văzut. Cel puţin asta este ideea care se desprinde din documentarul prezentat de TF1, intitulat „Europa noastră: descoperirea României sălbatice”.
 
Documentarul începe imaginile unor piscuri de munţi semeţe, după care se trece la prezentarea unuia dintre cele mai mari lacuri artificiale din Europa de est, aflat la o altitudine de 500 de metri, Bicaz.
 
Apoi, jurnaliştii francezi au traversat Cheile Bicazului, trecând astfel şi pe la cascade. „Seamănă puţin cu Canada”, au spus ei, admirând munţii, lacul şi apele învolburate.
 
Ajunşi apoi în Transilvania, au admirat peisaje care taie respiraţia şi au savurat o ciorbă de legume, iar apoi au făcut un popas la castelul Valea Zânelor din Porumbacu de Sus. Aici, Răzvan Vasile, proprietarul structurii, le-a explicat că oamenii veneau acolo deoarece credeau că nişte zâne bune locuiau în acel castel şi îi protejau pe localnici.
 
La final, concluzia francezilor este că: „România nu poate decât să vă încânte, de-a lungul unei călătorii între tradiţional şi modern.” 
 
 
Citeşte şi
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările