Primul maraton virtual din România, la Cluj: „evenimentele cu un număr mare de alergători implică riscuri”

Primul maraton virtual din România, la Cluj: „evenimentele cu un număr mare de alergători implică riscuri”

Alergătorii vor putea participa la maratonul virtual. FOTO: Arhiva organizatorilor

Wizz Air Cluj-Napoca Marathon 2020 va avea loc anul acesa virtual, din motive care ţin de siguranţa participanţilor, anunţă organizatorii. Regulile acestui tip de competiţie vor permite alergătorilor să facă ceea ce iubesc în siguranţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Wizz Air Cluj-Napoca Marathon 2020, un eveniment gândit pentru sănătatea şi bucuria participanţilor, se anulează anul acesta, tocmai din motive care ţin de siguranţa participanţilor, a partenerilor, a voluntarilor, a publicului şi a organizatorilor.  Ediţia a 10-a a evenimentului, iniţial programată pentru luna aprilie 2020, iar apoi amânată pentru 7-8 noiembrie, va avea loc, în varianta sa fizică, în aprilie 2021 (la o dată ce urmează să fie comunicată). O ediţie virtuală a competiţiei va avea însă loc: 1.0 Wizz Air Cluj-Napoca VIRTUAL Marathon se va desfăşura sub sloganul ”Grow your wings together!”, pornind de la conceptul lansat în perioada pandemiei de clubul organizator, Runners Club: ”alergăm separat, concurăm împreună”, anunţă organizatorii.
 
 


„Evenimentele care presupun participarea unui număr mare de alergători implică riscuri” 
 

 
Runners Club, împreună cu sponsorul oficial, Wizz Air, şi cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca, au luat această decizie în contextul în care nu pot avea certitudinea că evenimentul se poate desfăşura în cele mai sigure condiţii, dată fiind situaţia creată de pandemia de COVID-19, dar şi pentru a împiedica extinderea ei în România.
”Considerăm că, în condiţiile speciale ale acestei perioade, evenimentele care presupun participarea unui număr mare de alergători, chiar şi în situaţia respectării tuturor normelor de siguranţă sanitară, implică riscuri ce pot depăşi capacitatea de control a oricărui organizator.
Wizz Air Cluj-Napoca Marathon este spectacol, iar spectacolul are nevoie de spectatori, pentru că altfel nu îşi duce misiunea la capăt. Actorii, care în cazul nostru sunt alergătorii, maratoniştii, aleargă şi pentru aplauzele publicului de la final, la fel ca actorii de teatru. Aceea este încununarea meritelor lor. De 9 ani încercăm să creăm o experienţă pentru participanţi, fie că sunt alergători, fie că sunt spectatori, pentru că experienţele sunt cele care creează amintiri. Anul acesta nu putem face asta, aşa că am decis ca ediţia a 10-a, aniversară, a Wizz Air Cluj-Napoca Marathon să aibă loc anul viitor”, a declarat Horaţiu Morar, preşedintele fondator al Asociaţiei Runners Club, organizatorul evenimentului.
 


„Alergătorii vor putea face în continuare ceea ce iubesc”

 
 
Anularea ediţiei fizice 2020 nu îi opreşte însă din alergat pe cei pasionaţi, cu atât mai mult cu cât Maratonul Wizz Air este una dintre cele mai aşteptate competiţii din domeniu. Astfel, organizatorii au decis să ofere, în schimb, varianta experienţei virtuale: 1.0 Wizz Air Cluj-Napoca VIRTUAL Marathon 2020 va fi evenimentul în care alergătorii vor putea face în continuare ceea ce iubesc, însă în condiţii de maximă siguranţă: fiecare participant poate să îşi ducă la bun sfârşit oricare dintre cele 4 curse, unde doreşte, când doreşte şi cum doreşte, în intervalul 8-15 noiembrie 2020.
„Siguranţa a fost şi va fi întotdeauna principala prioritate Wizz Air. Din cauza pandemiei de COVID-19, Wizz Air Cluj-Napoca Marathon 2020 devine un eveniment online, care le permite participanţilor să se bucure de experienţă în siguranţă. Îi încurajăm pe toţi iubitorii sportului să se înscrie pe maraton-cluj.ro şi să se bucure de ediţia virtuală Wizz Air Cluj-Napoca Marathon pe 8-15 noiembrie 2020”, au declarat reprezentanţii companiei aeriene Wizz Air.
 
Regulile maratonului virtual sunt:
 
La înregistrarea pe maraton-cluj.ro, participanţii trebuie să declare distanţa aleasă:
-    Maraton Wizz Air: 42.2 km
-    Semimaraton: 21.1 km
-    Cros Garmin: 10 km
-    Cros Vaxicum: 4 km
Înscrierile se ÎNCHID pe 12 noiembrie
ÎNREGISTRAREA rezultatelor proprii se face de fiecare concurent până cel târziu pe 15 noiembrie, prin aplicaţia dedicată, disponibilă pe pagina de înscriere.
Ca parte a taxei de start, care este 79 lei, participanţii vor primi un pachet atractiv cu:
-    Număr concurs: se descarcă din aplicaţie
-    Rucsac Luanvi
-    Bandana Vaxicum
-    Gel antiinflamator Vaxicum
-    Acces la clasament şi rapoarte
-    Import automat de date din Strava sau Garmin
-    Diploma de finisher: se descarcă din aplicaţie
-    Medalie: se primeşte doar în cazul finalizării distanţei de concurs la care participantul e înscris
 
●  Coletele vor fi expediate prin poştă pe cheltuiala organizatorului.
 
 

Ce se întâmplă cu înscrierile pentru evenimentul FIZIC?

 
Cei care s-au înscris deja au următoarele opţiuni:
- Înscrierile la toate cursele din cadrul Wizz Air Cluj-Napoca Marathon vor fi reportate pentru ediţia din 2021;
- Posibilitatea de transfer a locului către o altă persoană, în mod gratuit;
- Posibilitatea de transfer a locului la altă probă, în mod gratuit;
- Returnare a 75 % din taxa de participare;
- Posibilitatea de transfer a înscrierii către 1.0 Wizz Air Cluj-Napoca VIRTUAL Marathon 2020.
 
Pentru ediţia a 10-a a Wizz Air Cluj-Napoca Marathon, ce va avea loc în 2021, organizatorii promit un spectacol şi mai frumos, demn de revederea tuturor pasionaţilor de alergare cu străzile frumosului oraş din Transilvania, Cluj-Napoca.
 

WIZZ AIR Cluj-Napoca Marathon

 

Wizz Air Cluj-Napoca Marathon este un eveniment care reuneşte într-o competiţie deschisă alergători profesionişti şi amatori, din ţară şi străinătate, într-un proiect de amploare care promovează în rândul publicului larg un mod de viaţă sănătos, prin practicarea alergării sportive.
Evenimentul cuprinde probe specifice, conform cu standardele europene în organizarea evenimentelor de alergare de această amploare: 42,195 km, 21,0975 km, 10,55 km, 4x 10,5 km, 4km, cursa copiilor.
Wizz Air Cluj-Napoca Marathon este gândit ca un eveniment de alergare strâns legat de oraşul Cluj-Napoca, destinat a se transforma într-un brand al oraşului, crescând în notorietate cu fiecare an, pentru a deveni la fel de celebru ca maratoanele oraşelor europene.
 

RUNNERS CLUB
 

Asociaţia C.S. Runners Club a fost fondată la începutul anului 2010 de un grup de alergători din Cluj-Napoca sub forma unei organizaţii non-profit cu scopul de a promova alergarea ca sport de masă, de a inspira si ajuta prin alergare.
Suntem cunoscuţi pentru evenimentele care atrag şi inspiră anual peste 10.000 de oameni (Făget Winter Trail, Crosul Divelor, Crosul Spiriduşilor, Crosul de Noapte, Crosul Hoia, Crosul companiilor, Făget Tour şi Livada Trail Run).
 
 
Vă mai recomandăm şi
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: