Cursa nebună din Apuseni în care au pornit doi alergători. Vor străbate munţii pentru o cauză nobilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un viitor militar şi antrenorul său vor alerga patru zile pentru a contribui la achiziţionarea de echipament performant, pentru dotarea unei săli de terapie senzorială a Centrului „Maria Beatrice” din Alba Iulia.

Zilele de pandemie au adus multe schimbări de planuri şi modificări radicale ale obiectivelor pentru majoritatea dintre noi. În zilele de izolare provocate de noul coronavirus, unui tânăr din oraşul Zlatna, judeţul Alba, i-a venit o idee inedită: traversarea epică a Apusenilor, într-o cursă multi-etapă de 320 de kilometri de alergare montană, în patru zile, alături de un prieten.

“La început am primit cu debusolare vestea că majoritatea curselor de alergare s-au anulat. Veştile legate de concursuri care nu se mai ţineau continuau să vină zilnic în perioada martie-aprilie. În final însă am realizat că de fapt aceasta este şansa mea de a-mi alerga propria cursă, creată după propriile dorinţe şi adaptată potenţialului şi aspiraţiilor mele”, a povestit Viorel Fleşer.

Viorel este alergător montan şi va realiza traversarea Apusenilor alături de antrenorul său, Istvan Szokolszky, într-o cursă multi-etapă de 320 de kilometri, cu 9.500 m diferenţă pozitivă de nivel. 

Imagine indisponibilă

Elevul caporal Viorel Fleşer face parte din echipa de atletism a Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” şi a obţinut până acum premii importante la diverse competiţii sportive. 

Antrenorul său, Istvan Szokolszky, este Campion Naţional la Duatlon în 2017 şi 2018 (categorie de vârstă) şi un pasionat activ al curselor de anduranţă, anul acesta petrecându-şi ziua de naştere pe bicicletă, pedalând 500 de kilometri. 

Imagine indisponibilă

“Pentru un antrenor, şansa de a fi alături de elevul său pentru atât de mult timp, este oportunitatea de a-şi verifica munca şi de a observa exact ce funcţionează şi ce merită îmbunătăţit. O să avem destul de mult timp petrecut pe munte, încât să văd exact nivelul actual şi care sunt rezultatele antrenamentelor de până în prezent”, a spus Istvan Szokolszky. 

Cei doi atleţi au pornit joi, 30 iulie, într-o aventură plină de adrenalină, în care aleargă pentru a evolua ca sportivi, dar şi pentru a face o faptă bună, susţinând o cauză nobilă în domeniul sănătăţii, categoria către care şi-au îndreptat atenţia fiind copiii. 

Prin această cursă, cei doi vor contribui la achiziţionarea de echipament performant pentru dotarea unei săli de terapie senzorială a Centrului „Maria Beatrice” din Alba Iulia.

În acest centru, sute de copii din întreaga ţară, cu paralizii cerebrale sau accidentaţi, beneficiază de terapie senzorială. În centru au loc 300 de şedinţe de terapie zilnic, numărul anual de beneficiari fiind de peste 500 de copii. 

Imagine indisponibilă

DESPRE APUSENI4ULTRA

Traseul cursei:

Zlatna – Bucium – Vulcanul Buceş – Vârful Găina – Vârful Bihor – Vârtop –  Padiş –  Vârful Vlădeasa – Răchiţele – Beliş – Vârful Muntele Mare – Sălciua de Jos – Lacul Iezer – Refugiul Săruni - Zlatna

Interval de desfăşurare:

Perioada: 30 iulie – 2 august 2020

„Cursa celor doi atleţi este sprijinită şi de autorităţile locale, Consiliul Judeţean Alba şi Primăria Zlatna fiindu-le alături pentru suport logistic. Chiar dacă sunt momente dificile pentru majoritatea companiilor, firme locale precum Alba Aluminiu şi Cofetăria Mogut au ales să sprijine APUSENI4ULTRA. Evenimentul având o componentă de anduranţă extremă, a atras atenţia şi companiilor şi brandurilor dedicate de echipament sportiv de profil, precum: High Energy, Alpin Expe, Infinity Run, Coros, On Romania”, se arată într-un comunicat al Asociaţiei „Totul este Posibil”. 

Contribuţiile pentru cauza caritabilă a cursei se pot face astfel: 

Centrul Maria Beatrice, dotarea cu echipamente specifice a camerei de terapie senzorială

▶️ donaţii direct prin card:

https://bit.ly/APUSENI4ULTRA_Viorel

https://bit.ly/APUSENI4ULTRA_Istvan

▶️ cont: RO36BTRLRONCRT0386479601 (cont în lei, deschis la Banca Transilvania)

▶️ Revolut: 0722446352

O campanie derulată prin intermediul Asociaţiei TOTUL ESTE POSIBIL

DESPRE TOTUL ESTE POSIBIL

Organizaţia a fost înfiinţată cu scopul de a sprijini performeri în diferite domenii, printre persoanele susţinute de asociaţie numărându-se elevi olimpici, sportivi campioni, artişti sau oameni de cultură. 

Campaniile vizează în special proiecte în domeniile educaţiei, sportului, sănătăţii sau mediului.

Contact: Eliza Niţescu (membru fondator), eliza@totulesteposibil.org

CITEŞTE ŞI:

Voluntara care luptă cu produsele sanitare îndoielnice aduse din China şi le promovează pe cele româneşti

FOTO O româncă a urcat pe Aconcagua pentru a-i ajuta pe copiii bolnavi de cancer

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite