Preşedinta Ungariei, surprinsă în timp ce face sport într-un parc din Cluj. „Un început de zi activ în Kolozsvar” FOTO

Preşedinta Ungariei, surprinsă în timp ce face sport într-un parc din Cluj. „Un început de zi activ în Kolozsvar” FOTO

Katalin Novak e prima femeie preşedinte al Ungariei. FOTO EPA

Noul preşedinte al Ungariei, Katalin Novak, a aterizat la Cluj încă de joi, 19 mai, iar în dimineaţa zilei de vineri, 20 mai, a fost surprinsă alergând într-un parc clujean.

Ştiri pe aceeaşi temă

Katalin Novak a venit în România pentru a lua parte în acest weekend la o serie de evenimente în Alba Iulia, culminând cu dezvelirea statuii principelui Gábor Bethlen în centrul istoric al oraşului Marii Uniri. Cum la Alba Iulia nu există un aeroport, ea a luat decizia să aterizeze la Cluj, unde a şi rămas peste noapte.

Vineri, 20 mai, Katalin Novak a putut fi văzut în timp ce făcea alergări într-un din parc din centrul Clujului, chiar lângă lacul Chios. Ea a şi a postat şi o fotografie pe Facebook, în care se arată bine dispusă de dimineaţa de la Cluj, fiind cu zâmbetul pe buze. „Un început de zi activ în Kolozsvar”, a scris ea, preferând denumirea maghiară a Clujului.

Abia numită preşedinte al Ungariei pe 10 martie, Katalin Eva Novak (născută Veresné, la 6 septembrie 1977, Szeged) este de profesie avocată şi economistă. Ea şi-a preluat funcţia de curând, pe 10 mai, şi a devenit prima femeie preşedinte al Republicii Ungare. 

Anterior, Novak a fost secretar de stat la Minsterul Familiei şi Tineretului în perioada 2014-2020 şi ministru fără portofoliu al aceluiaşi minister în 2020-2021. Între 2017 şi 2021, a fost unul dintre vicepreşedinţii Fidesz, iar din 2018 a fost deputată.

Katalin Novak a alergat la primele ore ale dimineţii într-un parc din Cluj. FOTO Facebook / Katalin Novak

Vă mai recomandăm şi:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările